2010. április 17., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 57. (920.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
A legősibb szakmát űzték

Kies vidékünkön is megjelentek és egyre szaporodnak az utak mentén pénzért szerelmet kínáló hölgyikék.

Kihívó viselkedésük és ruházatuk messziről jelzi, kivel van dolga az arra autózónak. S bár tudják, nálunk tilos a prostitúció, nem tartanak a rendőröktől. Ugyanis, ha elő is állítják a lányokat, legfeljebb szabálysértési eljárás után 255 hrivnya bírsággal büntethetik tevékenységüket.

A pénzt játszva kifizetik és máris visszatérnek mesterségükhöz. Így volt ezzel a munkácsi Ira is. A lány tizenhat évesen az egyik szakközépiskolában tanult, nem sok sikerrel. Amikor kitették a szűrét, barátnőitől kért tanácsot, mihez kezdjen. Egyikük azt mondta, a testével rövid idő alatt tekintélyes jövedelemre tehet szert. Ira aztán a legősibbnek mondott női szakma művelője lett.

Eleinte barátnőjével kettesben, majd egy másik lányt is bevonva trióban fogadták a férfiakat. Leginkább azt kedvelték, ha házibulikba hívták őket és egyszerre több férfi társaságában produkálhatták magukat. Az ilyen orgiákon valósággal "kaszáltak" a hölgyek. Minden egyes ügyféltől száz eurót kértek, de szolgáltatásaik fejében dollárt is elfogadtak. Olykor fanyalogva bár, de be kellett érniük öt-hatszáz hrivnyával. Az ügyfelek ugyanis nem voltak hajlandóak többet fizetni.

Bár nagyon vigyázott, az egyik kliens mégis teherbe ejtette. Ira egy időre kénytelen volt felhagyni az iparral. De mielőtt szülési szabadságra ment, gondoskodott helyettesítőről. Az új jövevényt, a rendezetlen családi környezetben élő tizenhét éves lányt könnyű volt beszervezni. Ráadásul nagyon tanulékonynak és tehetségesnek bizonyult. Megkedvelték és bevették a csapatba. A szülés után Ira is munkába állt és már négyesben űzték az ipart.

A lányok forgalma alaposan fellendült. A napokban azonban közbejött egy apróság, ami miatt egy időre kénytelenek felhagyni foglalkozásukkal. Az egyik rendelés teljesítése közben ugyanis meglepték őket a rendőrök. A három nőt most negyedik, fiatalkorú társuk megrontásával, prostitúcióra való kényszerítéssel, leánykereskedelemmel vádolják. A Btk. ide vonatkozó cikkelye értelmében háromtól öt évig terjedő szabadságvesztést róhat ki rájuk a bíróság.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó