2010. április 15., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 55-56. (918-919.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumVitamin+ Főszerkesztő
"Üssétek egymást, a győztes jöhet nekem"

Az önmagát a nehézsúly megmentőjének kikiáltó David Haye ismét üzent a Klicsko fivéreknek. Az angol megint kibúvót keres, pedig Vitalijjal már előszerződése is van.

A nehézsúlyú David Haye április negyedikén kiütötte kihívóját, John Ruizt Manchesterben, ezzel megvédte a WBA világbajnoki címét, amit korábban az orosz Nyikolaj Valujevtől vett el. Haye eddig nem állt ki egyik Klicsko ellen sem – már megjelent olyan pólóban, amelyiken lefejezte riválisait – kétszer is lemondta a meccset. Legutóbb az angol azt nyilatkozta, ha megvédi címét, nincs akadálya, hogy a Wembleyben októberben Vitalij Klicskóval mérkőzzön. Az ukrán bokszoló még tavaly decemberben bejelentette, már előszerződés is van, és az októberi időpont neki megfelelő, kilencvenezer néző előtt csaphatnak össze.

Erre az angol mintha nem emlékezett volna, most azt mondta: verekedjen meg előbb a két Klicsko egymással, és nagy örömmel várja a győztest. "Folyamatosan arról beszélnek, hogy velem akarnak bokszolni, de ha komolyan gondolják a címegyesítést, akkor ennek van egy gyorsabb módja: bokszoljanak egymás ellen, a győztes pedig velem. Ha ódzkodnak attól, hogy családtagjukat összepüföljék, akkor az egyik ajándékozza oda a másiknak a világbajnoki címét, mielőtt velem bokszol. Nem érdekel, hogy ezek ketten a ringben verekednek, vagy az anyjuk házának kertjében. Ezt meg kellene tenniük" – harsogta.

Haye ezzel arra célzott, a Klicskók édesanyja nem engedi, hogy fiai egymással bokszoljanak. Volodimir nemrég elárulta, egyszer kesztyűztek egymás ellen, és eltörött a lába. "David, nem tudsz mindig menekülni előlem. Állj ki, én készen állok. Mire vársz még? Ezt a meccset várja, sőt, követeli a világ" – üzente egy videóban Volodimir a Facebookon. Hozzátette, az angol kétszer már megfutamodott, de most itt az idő a mérkőzésre.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó