2010. április 15., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 55-56. (918-919.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumVitamin+ Főszerkesztő
Kárpátaljai az életmentő edző

Amint arról több magyarországi tévé és újság is beszámolt, a Nyírvasvár–Máriapócs Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei II. osztály Díjözön-csoportjának összecsapásán szörnyű baleset történt.

A hazai együttes végzett el szabadrúgást a máriapócsi térfélen, a középre érkező labdára Novák Zsolt, a vendégek kapusa mozdult ki, de két csapattársával ütközve olyan szerencsétlenül ért talajt, hogy tehetetlenül rogyott össze, majd mozdulatlanul terült el a gyepen.

"Ekkor hatalmas lélekjelenlétről tanúbizonyságot téve edzőnk, Andrejcsák Róbert berohant a kapushoz, és azonnal ellátta a teljesen ártatlan szituációban balesetet szenvedő labdarúgót – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Bereznyák Mihály máriapócsi elnök, a baleset szemtanúja. – Mindenkinek földbe gyökerezett a lába, leblokkolt játékos, bíró, szurkoló – kivéve Andrejcsák Róbertet. A szakember látva, hogy játékosunk lenyelte a nyelvét, azonnal kihúzta. De minden bizonnyal nehéz dolga lehetett, hiszen amikor kivette ujjait a futballista szájából, csupa vér volt – a sportoló elveszítette eszméletét, nem tudta, mit csinál..."

Andrejcsák Róbertről tudni kell, hogy Kárpátaljáról települt át Magyarországra. Szűkebb pátriánkban labdarúgóként több együttesben is szerepelt. Fia, ifj. Andrejcsák Róbert a Győri ETO-ban nevelkedett, később a magyar NBII-ben is pályára lépett, de megfordult vidékünkön is, a korábbi megyei bajnok Munkácsi FC-ben.

T. V.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó