2010. április 15., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 55-56. (918-919.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumVitamin+ Főszerkesztő
Sportvilág
Folytatódott a diákbajnokság

A Beregszászi után a Nagyszőlősi járásban folytatódtak a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság kárpátaljai küzdelmei.

A Tiszaújlakon sorra kerülő járási selejtezőn hét magyarlakta település – Tiszaújlak, Salánk, Nevetlenfalu, Tiszapéterfalva, Szőlősgyula, Nagypalád és Tiszabökény – tanintézményének nyolc focicsapata mérte össze erejét. A hazai pálya előnyét élvező újlakiak mindkét korcsoportban indultak. Mint kiderült, nem kis sikerrel. A közép- és az általános iskolások mezőnyében is a tiszaújlakiak nyertek és jutottak a megyei döntőbe.

Bundagyanú az ukrán élvonalban

Kizárhatják az ukrán Premier Ligából a Metaliszt Harkivot.

Az Ukrán Labdarúgó Szövetség etikai bizottságának legutóbbi ülésén bebizonyosodott, hogy az ukrán élvonal 2007–2008-as idényének 24. fordulójában a Metaliszt Harkiv–Kárpáti Lviv 4–0-lal végződő találkozóján csalással nyertek a hazaiak. Az ügyet továbbították a fegyelmi bizottsághoz. Döntés még nem született, de nem kizárt, hogy a harkiviakat kizárják a bajnokságból.

Szuper Levente nem megy Ljubljanába

Eldőlt, hogy Szuper Levente, a német bajnoki döntős Hannover kapusa nem utazik a szombaton rajtoló divízió 1-es jégkorong-világbajnokságra.

Erről a kapus tájékoztatta szerdán az MTI-t, miután egyeztetett a német klub vezetőivel. A Hannover megszerezte a fináléba kerüléshez szükséges harmadik győzelmet az Ingolstadt ellen. Azért kerülhetett szóba Szuper Levente vb-szereplése, mert a rájátszásban csak a cserepadon jutott neki hely. Legutóbb a 2004-es vb-n nem lehetett ott a magyar válogatottal tengerentúli klubkötelezettségei miatt. A kapusnak nagy szerepe volt abban, hogy a válogatott tavaly az A-csoportban szerepelhetett.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó