2010. április 15., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 55-56. (918-919.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumVitamin+ Főszerkesztő
Aki leszámolt a semmittevéssel

Mihók Alex a Beregdédai Általános Iskola negyedik osztályos tanulója. Az aktív kisfiút tanárai már eddig is sokszor részesítették dicséretben, hiszen szinte minden tantárgyból jeles. Míg a vele egykorú gyerekek szabad idejükben játszanak, ő ezt az időt verstanulással és rajzolással tölti.

– Azt mondják, szinte minden szavalóversenyen részt veszel, a kedvenc tantárgyad mégis a matematika.

– Szeretek számolni. Az első osztályba úgy mentem, hogy az egyes szorzótáblát már elsajátítottam. Most már a kilencessel sincs gondom. Számos matematikaversenyt megnyertem már, eddig 17 oklevelet sikerült beszereznem – mondta büszkén a mindössze tízéves kisfiú.

A kérdésünkre, hogy szerinte honnan a tehetség, esetleg örökölte-e, szerényen csak ennyit válaszol: "Így születtem".

– Nem szoktam csak úgy, semmittevéssel tölteni az időt. Hobbim a rajzolás. Balkezes vagyok. Sokan csak nézik, milyen ügyesen bánok az ecsettel, a ceruzával. A rajz szeretetét legjobb barátom, Baraté Márk ragasztotta rám. Leginkább tájképeket és állatfigurákat festek, de ami a rajzolással kapcsolatos, minden érdekel. Vízfestéket és színes ceruzát használok.

– Mit csinálsz, amikor ki akarsz kapcsolódni?

– Segítek a ház körül és biciklizek. A kerékpározás megnyugtat, olyankor nem gondolkozom semmin, csak tekerem a pedált.

Mint kiderült, kis beszélgetőpartneremnek van egy idősebb lánytestvére, akivel jól kijön. Alex elárulta, hogy huszonkét éves nővére mindig vesz neki valamit, sok helyre elviszi magával és jókat szórakoznak együtt.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó