2010. április 15., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 55-56. (918-919.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumVitamin+ Főszerkesztő
Hír-Tár
Tankönyvek a beregi líceumnak

Könyvadományt juttatott el a Nagyberegi Református Líceumnak Mikola István, Tiszavalk polgármestere és Mankovits Tamás iparművész. A kiadványokat a tokaji Tokaji Ferenc Gimnázium ajánlotta fel a kárpátaljai intézménynek. A könyvek között szépirodalmi és történelmi kiadványok is vannak.

Megállóstop

Kárpátalján a vasúti sínek mentén egyre több a szemét, ami már a vonatok biztonságos közlekedését is akadályozza. Ez rossz fényt vet nemcsak a helyi polgármesterekre, de az egész országra nézve is. A Lembergi Vasút vezetősége felhívással fordult megyénk valamennyi, a vasút mentén fekvő településének vezetőihez, hogy tisztítsák meg a sínek környéket. Ellenkező esetben a vonatok nem állnak meg ezeken az állomásokon.

Gyógyszert találtak a határőrök

Frontin tablettával tartóztattak fel az asztélyi határátkelőn az ukrán vámosok egy magyar állampolgárt. A 46 éves férfi magánügyben érkezett hozzánk, s elmondása szerint a pirulákat nem állt szándékában elrejteni. A készítményt azonban elkobozták, mivel a központi idegrendszert befolyásoló gyógyszer és tilos behozni Ukrajna területére.

Mások pénzével bukott le

Külföldön dolgozó ismerősei által hazaküldött csomagokkal és készpénzzel utazott haza az a kárpátaljai, aki ellen valutacsempészés miatt indult eljárás. A Csapi Vámhivatal sajtószolgálatának tájékoztatója szerint a férfi a Tisza közúti határátkelőn jelentkezett vámvizsgálatra és 900 euró készpénzről tett bevallást. A csomagok vámkezelésekor azonban különböző helyekről összesen 10 490 euró került elő. Semmi probléma nem lett volna, ha az összeget feltünteti a vámnyilatkozatban, így azonban azt lefoglalták, áll a tájékoztatóban.

Elvitték a kerítést

Az ungvári nő nem hitt a szemének, amikor felkereste szerettei sírját a város egyik temetőjében. A hantokat körülvevő kovácsoltvas kerítésnek ugyanis nyoma veszett. A károsult bejelentette a lopást, de a tolvajt nem sikerült megtalálni.

Költségvetés gázár után

A kormány az orosz gáz áráról szóló tárgyalás és megállapodás után terjeszti a költségvetést a parlament elé – nyilatkozta a Podrobnosztyinak Olekszandr Jefremov.

A Régiók Pártja frakciójának vezetője elmondta: a 2010-es büdzsé elkészült, ám az orosz földgáz új ára még jelentősen befolyásolhatja a fő kiadási és bevételi tételeket, így a költségvetés véglegesítésével meg kell várni a tárgyalások végét. Az új szerződést előreláthatólag a jövő héten írják alá. Jefremov abban reménykedik, hogy az orosz fél figyelembe veszi az ukrajnai helyzetet, s méltányos tarifát szab meg.

Még egy BJUT-os a koalícióban

Az Ukrajinszki Novini értesülése szerint a Julija Timosenko Blokkból még egy képviselő csatlakozott a többségi koalícióhoz.

Hogy Volodimir Ivanenko átállt az elnököt támogató csoporthoz, Volodimir Litvin házelnök is megerősítette. A BJUT-os képviselővel a koalíció 241 tagú lett.

Sufrics jövedelme

Sufrics Nesztor kárpátaljai származású politikus tavaly 248 303 hrivnya jövedelemhez jutott.

Legalábbis ez a szám áll a katasztrófa-elhárítási tárca vezetőjének hivatalos jövedelembevallásában, melyet az Urjadovij Kurier tett közzé. A nyilatkozatban szerepel egy 262 négyzetméteres lakás, egy 1297 négyzetméteres földterület, melyen 122 négyzetméteres családi ház áll. A miniszternek különféle cégekben több mint 663 ezer hrivnya tőkéje van.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó