2010. április 15., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 55-56. (918-919.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumVitamin+ Főszerkesztő
Divat
Trendi ruhadarab a tavaszi-nyári szezonra

Az overall tavasszal újra visszatér, a válltöméses blézereket ősszel szerettük meg igazán, és most ismét viselhetjük őket. A divatos nadrágtípusok számtalan variációjából válogathatunk, és hódít a csizmaszárú tavaszi lábbeli.

Tavasszal a rojtosra szaggatott farmer és a mély ülepű háremnadrág mellé további három fazonban is követhetjük a trendet. Az egyik a klasszikus lovaglónadrágot idéző darab, amely a 2010-es divatnak megfelelően lehet sportos, de a finomabb anyagoknak köszönhetően elegáns, lezser és testre simuló is. A másik a szexi forrónadrág, a harmadik pedig a fehérneműs fiókból előásott lezser, combközépig érő sort.

A mániákus divatkövetők a lovaglónadrágot magas nyakú, galléros blúzzal és rövid dzsekivel viselik. De ugyanilyen jól néz ki egyszerű, selyemből készült toppal, csípőnél is hosszabb pamutpólóval. A normál derekú változathoz húzzunk egyszerű pólót és flitteres mellényt.

Az angol nyelven hot pants vagy ahogy jobban ismerik, a forrónadrágot csak tökéletes alakkal megáldott hölgyek viselhetik, és ezt a szabályt nem érdemes áthágni. Mind a magas derekú, kissé retrós, mind a lazább, egy centivel hosszabb változat (boy short) trendi, de kizárólag magas sarkú cipővel viselhető, amelytől feszességet kapnak a combok. Míg ősszel a fekete változat volt a divatos, tavasszal a színes, mintás darabokat érdemes beszerezni. Ellensúlyozhatjuk lábunk csupaszságát zsabós vagy hangsúlyos gallérú blúzzal vagy blézerrel.

Az általunk pizsamasortnak keresztelt nadrágfajta (tap pants) bővebb szárú, általában finomabb, lezserebb anyagú, combközépig érő típus. Azoknak a ruhadaraboknak a sorából való, amelyek az elmúlt szezonokban fehérneműből alakultak utcai viseletté. Hordhatjuk blézerrel vagy lazán, feltűrt ujjú inggel. Nem kötelező hozzá magas sarkú cipőt húzni, bebújós mokaszint, balett-topánt vagy fűzős cipőt is viselhetünk hozzá.

A kényelmes ruhadarabok idén tavasszal újra visszatérnek, és a nadrágokhoz hasonlóan a rövidke daraboktól a combközépig érőn át a hétnyolcados és a boka fölé feltűrt szárú darabokig egytől-egyig divatosak.

Az overált teltebbeknek vagy körte alkatúaknak a bővebb, derékban övvel karcsúsított darabokat ajánlják a szakemberek. Esti partira vagy buliba válasszunk izgalmas, selyemből készült darabot. Viselhetünk hozzá rövid, feltűrt ujjú dzsekit, méretes ékszereket vagy bőrövet.

Az újfajta blézerek a 80-as éveket idézik. Az oversize boyfriendblézer – hasonlóan a pasiktól lenyúlt farmerhez és sorthoz – a tavaszi szezon egyik slágere. Mint minden, a mostani férfiak ihlette trendnek, ennek is az a lényege, hogy az adott ruhadarab elméretezettnek tűnjön, mintha valóban kölcsönvetted volna a párodét. A másik típus a derékig érő, rövid fazon, míg a harmadik az irodai viseletből ismert klasszikus, válltöméses blézer, amelynek titka a nem megszokott ruhadarabokkal való párosítás.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó