2010. április 10., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 53. (916.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Halott csecsemő a szemétben

A kukáskocsi a telepre érve kiürítette a tartalmát, az ott guberálók pedig elkezdték szétválogatni, félrerakni a mások által megunt, de még hasznosítható holmit. Egyikük egy pongyolát kapart elő a kupacból. A ruhadarabba csavart reklámszatyorból pedig egy mezítelen csecsemő esett ki.

Nagy volt az ijedelem, s az csak fokozódott, amikor rádöbbentek, hogy a pici már nem él. Volodimir Selepec, a megye főnyomozója vezette a perecsenyi hulladéktelepre kivonult helyszínelő csoportot. A tetemet vizsgáló orvosszakértő megállapította, a kicsi órákkal a születését követően halt meg. Magyarul: gyilkosság történt.

A nyomozók mindenekelőtt azokat az asszonyokat vették sorra, akiknek mostanában kellett szülniük. Persze, az sem kizárható, hogy nem helybéli a gyermekét halálra ítélt nő, vagy gondosan eltitkolta a terhességét. Mivel több szálon kellett elindulniuk, a detektívek csapatokat alakítva láttak hozzá a kutatáshoz. Megkeresték annak a kukásautónak a vezetőjét, aki a csecsemő tetemét szállította. A férfi megmutatta, hol áll az a kuka, melybe feltehetőleg az újszülöttet is tették.

Ezáltal sikerült használható nyomra lelni és néhány személyre leszűkíteni a gyanúsíthatók körét. Közöttük volt a harmincöt éves Nelja is, akit egyszer már kihallgattak az ügyben. A fiatalasszonyoknál ultrahangos vizsgálatot rendeltek el. Kiderült, Nelja a közelmúltban szült. A gyerek azonban nem volt sehol. A nő azt mondta, halva született a kicsi, ám végül beismerő vallomást tett.

Az asszony nem éppen szilárd erkölcséről volt ismert. Férjhez mennie soha nem sikerült, vagy nem is akart. A férfiak társaságát viszont nagyon is kedvelte. Alkalmi kapcsolataiból már volt három gyereke, akik közül a legkisebb három-, a legnagyobb kilencéves. Nelja egyetlen porcikája sem kívánt még egy gyereket. Egyik lovagja mégis teherbe ejtette. Amikor rádöbbent áldott állapotára, elhatározta, bármi áron megszabadul a nem kívánt gyerektől.

A terhességét végig titokban tartó asszonynál éjjel kezdődtek a szülési fájdalmak. A fürdőkádban hozta világra egészséges kisfiát és másnap reggelig ott is hagyta. Reggelre a pici test teljesen kihűlt, alig adott életjelt. Rongyokba csavarta és kivitte a fészerbe. Napok múltán döntött úgy, hogy magzatát a szemétbe dobja.

A rendőrség folytatja az ügyben a nyomozást. Nelja emberölés vádjával áll majd bíróság elé. Azzal védekezik, hogy félt, nem lesz miből eltartani az újabb jövevényt. A fiatalasszonyt öt év szabadságvesztésre ítélhetik. A kérdés csak az, ki gondoskodik majd ez alatt három gyermekéről?

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó