2010. április 8., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 51-52. (914-915.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
7 tanács, hogy sikeres legyél

Sokan állítják, a siker legalább 90 százalékban szerencse kérdése, mások szerint azonban léteznek olyan szokások, amik a hatékonyságot sikerré alakítják. Stephen R. Covey amerikai karrier-tanácsadó könyvet írt A Sikeres Emberek Hét Szokása címmel, amiben azt is kifejtette, hogy ezek a szokások bizony bárki által elsajátíthatóak. Tehát: nincs többé okod pechesnek nevezni magad!

Légy proaktív, vagyis ismerd fel, hogy döntéseidért felelős vagy, a választásaidban pedig erő rejlik. Ne csak sodródj, tudatosan válassz a lehetőségek közül. Mert lehetőségek mindig vannak, akkor is, ha kilátástalannak tűnik a helyzet.

Lásd a célt, amit el szeretnél érni, mert a célképzés nélküli jövőkép örökké álom marad!

Állíts fel prioritásokat az életedben. A fontos dolgokat tedd az első helyre, különben minden dolog és személy az életedben fontosabb helyre fog törekedni és olyan tumultus lesz, hogy alig marad esélyed rendet tenni közöttük.

Kölcsönös győzelemre és együttműködésre törekedj, ne versengj és ne légy különálló. Aki nem képes közös célokért korrekt módon küzdeni, előbb-utóbb magányos, frusztrált és boldogtalan lesz.

Először másokat érts meg, aztán magad! Bár önismeret híján a kommunikációval is meggyűlhet a bajod, itt másról van szó. Jókora adag empátiára van ugyanis szükséged ahhoz, hogy harmonikus kapcsolatokat teremts munkában és magánéletben egyaránt.

Ismerd fel a csapatmunka előnyeit. Ha folyton mindennel egyedül akarsz megbirkózni, egy idő után kiégsz, kiborulsz és magadra maradsz.

Képezd magad, erősítsd tested, lelked. Élezd meg a fűrészt, ha fát akarsz vágni...

Persze szép számmal akadnak olyanok is, akik szerint már eleve nem lehet sikeres ember az, aki hét szabályhoz tartja magát az életben!

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó