2010. április 8., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 51-52. (914-915.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Mi tetszik a férfiaknak egy nőben?

Minden nő számára fontos a csinos megjelenés, hiszen a férfiak az ilyen hölgyek társaságában jól-érzik magukat, versengenek a barátságukért, szerelmükért.

A vonzó nőt szívesebben segítik, könnyebben vizsgázik, hamarabb talál munkahelyet és nem utolsósorban partnert is. De vajon mi vonzza a férfiakat?

A tökéletes alak a legtöbb esetben nem velünk született adottság, azt egy nőnek magának kell kialakítania, méghozzá elsősorban sporttal, nem pedig esztelen fogyókúrázással. Mivel szinte minden nő hajlamos a kövérségi fóbiára, sokan azt hiszik, már csekély súlyfelesleg is megfosztja őket vonzerejüktől, pedig a férfiakat – a kifutók világa által sugallt hamis ideálokkal ellentétben – a kerekded formák érdeklik inkább. Ez természetesen nem túlsúlyt jelent, hanem gömbölyű, formás, a szó szoros értelmében vett nőies idomokat.

A férfiaknak a közhiedelemmel ellentétben nincsenek különleges elvárásaik a női testtel kapcsolatban: az ápoltság és az, ha egy nő láthatóan ad magára, mindennél többet számít. A férfi és a női test egymástól leginkább különböző részei keltik a legerősebb vágyat, és minél nagyobbak az eltérések, annál fokozottabb a vonzásuk. A híres szexistennők például vonzerejük egy részét éppen annak köszönhetik, hogy szinte maximalizálják a férfi és nő közötti különbséget nagy mellükkel, formás fenekükkel, ezért gyűlölik a férfiak a szőrös lábat, hónaljat, kis bajuszt.

A női szexepil a felmérések alapján a férfiak nagy része szerint a szemben rejlik, míg másokat a száj színe és formája ragadja meg. Erotikus izgalomban az ajkak megduzzadnak és kivörösödnek, így amelyik nő száját teltebbé, vörösebbé varázsolja rúzsával, akaratlanul is szexuális jeleket küld a férfiak felé. De még az arcfestésnek is van szexuális jelentése, hiszen a múltban a pirulás az udvarláshoz kapcsolódott, az ártatlanságot fejezte ki.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó