2010. április 8., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 51-52. (914-915.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
A Kalifa lányai

A Kalifa lányai címmel arab zenei és táncest lesz holnap a megyei filharmóniában. Az április 9-i, a Kárpáti Igaz Szó médiatámogatásával megrendezésre kerülő rendezvényen fellép Kaszó Oleszja, Nieto Mercedes, a Nimfa társulat és a Khalifa Band.

– Magyarországon egyre inkább alakulnak azok a csoportok, amelyek az arab folklórt mutatják be a publikumnak – nyilatkozta lapunknak a Kárpátaljáról származó, jelenleg Dunaújvárosban élő Kaszó Oleszja. – Ilyen például a Khalifa Band, amely Közép-Európa legjobb arab folklórzenekarának számít. Nieto Mercedes pedig nemzetközileg elismert profi hastáncos.

Kaszó Oleszja négyéves korában kezdett táncolni Ungváron. Már ekkor tudatosult benne a zene iránti szeretet, azóta is mindene a muzsika. A latin táncok kivételével szinte minden műfajban kipróbálta magát, legyen az magyar vagy ukrán néptánc, hip-hop, balett. Koreában találkozott először a Távol-Kelet és Közép-Ázsia sokszínű kulturális és zenei világával. A kint töltött két év során koreai néptáncokat is megtanult. Úgy véli, az arab tánc olyan, mint a jó, testes bor: az idő múlásával egyre csak jobb lesz. Férje a múlt évben megalakult Magyar Orientális Tánc és Zene Szövetség elnöke.

A beharangozott ungvári koncert 18 órakor (közép-európai idő szerint) kezdődik. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

T. V.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó