2010. április 3., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 50. (913.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Meglepetésre hangolva

Jól jöhet a húsvéti szünet és az azt követő tíznapos felkészülési időszak az Ungvári Kárpáti élvonalbeli női kézilabdacsapata számára. Van min javítani a lányoknak, ha ezt a bajnoki idényt úgy-ahogy tisztességesen akarják zárni.

Mert arról – bár még tíz mérkőzés hátra van – már legfeljebb csak álmodozhatunk, hogy megismétlődik az elmúlt három esztendő egészen kiválónak mondható teljesítménye, amikor két alkalommal is "megcsapta" együttesünket a dobogó szele. Azzal, hogy kétszer is az ország negyedik legjobb gárdája lett, rajta kívül egyetlenegy kárpátaljai alakulat sem büszkélkedhet.

A mai csapat azonban már nem az a csapat. Az elmúlt idény után meghatározó játékosok akasztották végleg szögre szerelésüket, az új igazolások viszont nyomukba sem léphettek, ami mellett még anyagi problémák és edzőváltás is tépázta a viharba került Kárpáti hajójának vitorláit.

Csoda hát, hogy ilyen körülmények között ma a bajnoki pontvadászat sereghajtói között találjuk lányainkat? A kiesés réme fenyegette őket, amikor a csapatvezetés végső kétségbeesésében visszahívta az idénykezdettől Szlovákiában tevékenykedő korábbi sikeredzőt, Borisz Petrovszkijt, arra gondolván, hogy Ungváron talán egy "fecske" is csinálhat nyarat.

A jelek szerint nagyot nem tévedtek, mert amióta ismét az ő kezébe került a marsallbot, több pontot szerzett a Kárpáti, mint az azt megelőző tizennyolc fordulóban együttvéve.

– Borzalmasan gyenge fizikai állapotban kaptam vissza a csapatot – nyilatkozta a régi-új vezetőedző még az első találkozója után. – Az első harminc percben a lányok annyira elfáradtak, hogy a második félidőre már jártányi erejük sem maradt. Elsősorban ezen kell minél előbb változtatnunk, no és ahhoz, hogy feljebb kapaszkodjunk a táblázaton, a kombinációs támadásszövéseinket szükséges sokkal kiismerhetetlenebbé tennünk.

Borisz Petrovszkij szavait tettek követték és azóta a csapat tarsolyában tizenkettőre szaporodott a pontok száma, ami biztos bentmaradást jelent, ám ez csak minimális megnyugvás és előrelépés.

– Erőgyűjtés szempontjából nagyon jól jön a húsvéti szünet és az azt követő felkészülési időszak – állapítja meg a vezetőedző. – Legközelebb Lembergben, a Halicsanka otthonában vizitálunk. Amennyiben sikerül jól rákészülnünk a két összecsapásra, akár meglepetést okozhatunk.

Úgy legyen!

Nigriny Szabolcs

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó