2010. április 3., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 50. (913.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Tragikus sors

Halott gyerekre bukkant munkahelye közelében egy viski férfi. A helyszínelők a földön összekuporodva fekvő kislány tetemén nem találtak erőszakra utaló nyomot. Mint a kórbonctani vizsgálat során kiderült, halálát kihűlés okozta.

A rendőröknek sikerült megállapítani személyazonosságát. A kilencéves Etelka még március elején szökött el bustyaházi otthonából. Huszonhét éves nevelőanyja azonban nem kereste, eltűnését sem jelentette be. A miértre azt válaszolta, a kislány nem az övé. Egy alkalommal a vonatban utazva pillantotta meg az egyik ülésen pólyában fekvő gyereket. Kérdezgette az utasokat, kié a kicsi, de senki nem tudta. Megsajnálta és magához vette a kitett csecsemőt, akit később sem keresett az édesanyja.

Igaz, az őt magához vevő roma asszony sem tett sehol említést a talált lánykáról, azt nem anyakönyveztette. Az a dolog jogi értelmében nem is létezett. A fiatal nő pedig nevelte, de anyai szeretet nélkül. A holttestből ítélve a gyermek sokat éhezett, rongyokban járt. Egyelőre nem tisztázott, igazat mondott-e a fiatalasszony. Vajon miért menekült el tőle Etelka, aki az éhségtől elgyötörve kivert kutyaként megfagyott az Isten ege alatt?

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó