2010. április 3., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 50. (913.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
"Magyarországon a pesszimizmus a fő hajtóerő"

A Jobbik radikális változást ígér, és úgy tűnik, a magyarok erre vágynak. Négy év múlva elképzelhető a szélsőjobboldali párt hatalomra kerülése, mert Magyarországon most a pesszimizmus a fő hajtóerő – a többi között erről ír a Magyarországgal foglalkozó terjedelmes cikkében a finn konzervatív párthoz közel álló tekintélyes hetilap, a Suomen Kuvalehti.

A finn hetilap riportere járt a Jobbik több kampányrendezvényén, s a magyarországi szélsőjobboldali térnyerésnek szentelt írásban több jobbikos szimpatizánst is. Egyikük, Domahian Sándor – a kommunizmus áldozatainak emléknapján, egy volt szovjet laktanyában tartott rendezvényen – azt mondta: "A családom immár ezer éve él Magyarországon, s most végre megint úgy érzem, hogy magam is befolyással lehetek a hazám ügyeire."

A Jobbik radikális társadalmi változásokat tűzött ki célul, mivel az országban szerintük semmi sem működik normálisan és mindent áthat a korrupció. A radikális jobboldal politikai bűnről beszél, és követeli a politikusok felelősségre vonását. Nemet mond az 1990-es években lezajlott privatizációra és vissza akarja szerezni az így ellopott nemzeti vagyont. – A magyar gazdaság a magyaroké – idézi a lap Vonát.

Az újság kiemeli a radikálisok azon, gyakran hangoztatott nézetét, miszerint Magyarország a nemzetközi cégek, az IMF és az EU kezében van.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó