2010. április 3., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 50. (913.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Köszönőlevél Budapestről

Tisztelt Bársony András Nagykövet Úr!

Tisztelt Sziklavári Vilmos és Bacskai József Főkonzul Úr!

Tisztelt dr. Nagy Attila és Csizmadia Róbert Vezető Konzul Úr!

A számos magyarországi és határon túli barátunk, segítőnk közreműködésével szervezett Kárpátalja Expressznek az egykori, monarchiabeli körvasút-vonal mai, kárpátaljai szakaszán tett március 19–20-i körútját a média és a közvélemény egyaránt rendkívüli és történelmi jelentőségű eseményként értékelte.

Mi magunk is úgy gondoljuk, hogy egy olyan területet végig járni közel háromszáz utassal a normál, vagyis "európai" vasúti nyomtávon, ahol 66 éve nem járt magyar vonat, valóban páratlan dolog, és őszintén reméljük, hogy ezután egy rendszeresen ismétlődő, és idővel már szinte természetessé váló körutazás első lépését tettük meg ezen a két napon.

Mindenkit, aki hozzájárult utunk sikeréhez, méltó köszönet illet a részünkről. Különösen tiszteletet ébresztő volt számunkra a Magyar Köztársaság ukrajnai, kárpátaljai külképviseleteinek tevékenysége.

Az ungvári és beregszászi képviseletek vezetőinek olyan figyelmes segítőkészségével találkoztunk, amely minden elismerést és megkülönböztetett köszönetet kiérdemel. Mindvégig annyira konstruktív, hatékony, a kötelező feladatmegoldáson és a hivatalos időn messze túlérő közreműködés részesei lehettünk, amely messze több volt, mint amit elvárni gondoltunk.

A szervezés időszakában és az út során módunk s lehetőségünk nyílt a külképviseleti szolgálat mindennapjaiba betekinteni és határon túli barátainkkal gondolatainkat, tapasztalatainkat megosztani. Így az ő mértékadó véleményüket is tolmácsoljuk, amikor kijelentjük, hogy számos nehézség és a két ország közötti nyilvánvalóan különböző feltételrendszer függvényében példaértékű munkát végezve Önök Kárpátalja térségében naponta meghatározóan hozzájárulnak mind a határon túli magyarságnak Magyarországgal való egyre árnyaltabb, harmonikusabb kapcsolattartásához, mind pedig Magyarország és Ukrajna jószomszédi viszonyának ápolásához, alakításához és együttműködési lehetőségének intenzív fejlesztéshez.

A Magyar Köztársaság állampolgáraiként jóleső érzés tudnunk, hogy hazánkat határainkon kívül ilyen kiválóan felkészült és korrekt, lelkiismeretes munkát végző vezetők és munkatársak képviselik!

Engedjék meg, hogy köszönetünket ismételten kifejezve ezúton is áldott Húsvétot, szeretteik és barátaik körében kellemesen eltöltött ünnepet, a tavasszal megújuló frissességet és a jövendő feladatokhoz nagyon sok erőt, egészséget kívánjunk!

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó