2010. április 3., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 50. (913.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Halló, itt az IGAZI!
Ki kaphat erkölcsi bizonyítványt?

Külföldön szeretne munkát vállalni és ehhez szüksége van erkölcsi bizonyítványra, de nem tudja, hova kell ez ügyben fordulni, mondta el telefonon B. Zs. beregszászi olvasónk.

Az ügyintézéssel kapcsolatos teendőkről Igor Mjacsin rendőr-alezredes, a megyei főkapitányság osztályvezetője adott tájékoztatást.

– Erkölcsi bizonyítványt büntetlen előéletű állampolgárok kaphatnak, feltétel még, hogy ne legyen folyamatban ellenük büntetőjogi eljárás, s ne álljanak körözés alatt. Az iratot a rendőrség adja ki. A szóban forgó személy a beregszászi kapitányságon is benyújthatja igényét, de gyorsabban, mindössze egy nap alatt kézhez kapja az erkölcsi bizonyítványt, ha közvetlenül a megyei főosztályt keresi fel. Az ügyeleten elmondja, mi járatban van és útba igazítják.

– Milyen iratokat kell benyújtani és mennyibe kerül a szolgáltatás?

– A személyi igazolványra, valamint az arról készült fénymásolatra van szükség. Az igénylő helyben kitölt egy űrlapot, majd a közeli bankfiókok valamelyikében befizeti az ügyintézőtől kapott számlaszámra a szolgáltatás ellenértékét, ami attól függ, mi célból kéri az erkölcsi bizonyítványt. Olvasójuk esetében ez 120 hrivnya.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó