2010. április 3., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 50. (913.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Köjál labor nélkül

Bakteriológiai laboratórium nélkül maradhat a megyeszékhely, jelentette be az Ungvári Városi Köjál főorvosa. Mikola Vascsenko, aki a közelmúltban ötévi bíráskodás után kapta vissza főorvosi állását, sajtótájékoztatóján elmondta, a labornak helyet adó épületet még két évvel ezelőtt eladta a polgármesteri hivatal.

– Januárban egy helyi újságból szereztem tudomást róla, hogy a városvezetés utcára tesz bennünket. Amikor magyarázatért a hivatalhoz fordultam, azt válaszolták, elődöm, Vaszil Petricsko beleegyezett az eladásba. Nemrég felkerestek az új tulajdonos emberei, akik követelték, hogy szabadítsuk fel a Bozsenko utcai helyiségeket. A 130 négyzetméternyi területet nevetséges áron, 530 ezer hrivnyáért értékesítették, hisz még a szemben lévő ódon házban is 300–400 ezer hrivnyáért cserélnek gazdát a lakások – mondta el a főorvos.

Amennyiben labor nélkül marad a város, a vezetékes víz, a kórházak, közoktatási intézmények mintáit Munkácsra, esetleg Lembergbe lesznek kénytelenek szállítani bevizsgáltatni. A laboratórium ötszáz különféle vállalkozással áll szerződésben, melyek ellenőrzés céljából folyamatosan hozzájuk fordulnak. Ki végzi ezek után azok analizálását? S ki lesz a felelős egy esetleges fertőzésért? – tette fel a kérdést az elkeseredett főorvos.

(magyar)

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó