2010. április 1., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 48-49. (911-912.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Előnyben a Bayern és a Lyon

A Bayern München remek hajrával 2–1-re legyőzte hazai pályán a Manchester United együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A keddi nap másik találkozóján: Lyon–Bordeaux 3–1.

Nem bizonyult túlzottan udvarias vendégnek a Manchester United együttese a Bayern München otthonában: az angol csapat Rooney góljával már a második percben megszerezte a vezetést. A német garnitúra sokáig hiába próbálkozott a gólszerzéssel, nem tudott túljárni a remeklő Van der Sar eszén. A holland kapus több alkalommal is bravúrosan védett. Negyedórával a találkozó lefújása előtt azonban Ribéry szabadrúgásból egyenlített. Amikor pedig már mindenki elkönyvelte a döntetlent, fordított a Bayern! A hosszabbítás második percében Olic beállította a 2–1-es végeredményt. A müncheniek így minimális előnnyel várhatják a visszavágót, ahol azonban sokat érhet az MU-nak az idegenben szerzett találat.

Ide tartozik még, hogy a BL-negyeddöntő utolsó percében rosszul földet érő Rooneynek kifordult a bokája. Angliában aggódnak, ám Alex Ferguson bízik a csatár mihamarabbi felépülésében.

Mozgalmas mérkőzést hozott a két francia csapat találkozója: a számos kihagyott ziccerrel tarkított meccsen a hazai pályán játszó Lyon 3–1-re fölülmúlta a Bordeaux-t. Az összecsapás érdemi részét Lisandro Lopez és Chamakh gólváltása vezette be. Fél óra után Bastos szerzett újra vezetést a hazai együttesnek. A második játékrész már csak egy találatot tartogatott, Lisandro Lopez büntetőből állította be a 3–1-es a végeredményt.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó