2010. április 1., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 48-49. (911-912.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Újabb robbantások a gyásznapon

Virágokkal és könnyekkel emlékeztek meg a moszkvaiak a fővárosi metróban a 39 halálos áldozatot követelő hétfői kettős bombamerényletről a keddi országos gyásznapon.

Több mint hatvanan továbbra is kórházban vannak, tíznél több a súlyos sérültek száma.

A hivatalos reakciók szerint a szigorítások és a terroristák elleni harc folytatása a megoldás kulcsa. A törvényhozás felsőházában felmerült a halálos ítéletek végrehajthatóvá tétele terrorista merénylők esetében. (Halálos ítéletek jelenleg is kiszabhatók, de a 11 éve érvényben lévő moratórium miatt nem végrehajthatók.) Ugyanakkor az alsóház polgári jogi parlamenti bizottságát vezető kommunista párti képviselő, Pavel Krasenyinnyikov az Interfax hírügynökségnek elmondta: nem az öngyilkos merénylőket nyilván hidegen hagyó halálbüntetésre van szükség, hanem a bűnüldöző szervek hatékonyságának növelésére. Igaz, a Medvegyev által összehívott, a bíróságok működésének tökéletesítéséről szóló keddi ülésen az elnök maga is a büntető-törvénykönyv szigorítását javasolta.

Míg Moszkva gyászol, Oroszországot újabb robbantások rázták meg. Az Interfax tudósítása szerint tegnap a dagesztáni Kizljarban két merényletet követtek el. A hírügynökségek tizenkét áldozatról tudnak, közülük hét rendőr, sebesültek között legalább tíz gyerek van.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó