2010. április 1., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 48-49. (911-912.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Megtörtént az első lépés

Mikola Azarov bejelentette: megtörtént az első lépés az orosz gáz árának rendezése terén. A Podrobnosztyi információja szerint van esély arra, hogy a jövőben Ukrajna olcsóbban jusson a fűtőanyaghoz.

Mint ismeretes, az ukrán miniszterelnök Vlagyimir Putyinnal történt találkozóján már felvetette: a földgáz árát és a tranzit összegét meghatározó szerződés hátrányos Ukrajna számára, míg a tranzitért a világpiacinál kevesebbet kap, addig az energiahordozóért aránytalanul többet fizet. Az orosz kormányfő akkor megértéssel fogadta a módosítás kérdését. Ennek eredményeként – mint azt Azarov megerősítette – megkezdődhet a szerződések felülvizsgálata, ami, az ukrán fél reményei szerint, egyet jelent a vételár csökkentésével.

A miniszterelnök elmondta, hogy az orosz–ukrán gazdasági keretegyezmény, mely az energetikai együttműködés mellett számos más ágazatot is felölel, kidolgozásával Andrij Kljujevet bízta meg. A miniszterelnök első helyettese úgy vélekedett, ez a dokumentum lehet az első lépés az ukrán–orosz kapcsolatrendszer megújítása terén.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó