2010. március 30., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 47. (910.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Nagy lehetőség volt, kár érte
Három napig tartott a "dávidi" királyság

Hiába próbálta a földön tartani a szenzációs Dinamo-veréstől kicsit talán elszállt játékosait a Zakarpattya mestere, igyekezete nem járt eredménnyel. Három nappal a bajnokesélyes fővárosiak legyőzése után a mieink egy igen elkeserítő és bosszantó vereségbe szaladtak bele az Obolony ellen, ráadásul hazai pályán.

Pedig ha ismét nyertünk volna, már a tizenharmadik pozícióból szemlélhetnénk a hazai Premier Liga eseményeit, ám jól tudjuk, nincs semmiféle ha... Volt helyette viszont fantáziamentes középpályás játék, enervált támadósor, valamint egy védelmi megingás, ennek megfelelően pedig 1–0-ás vendégsiker. Külön boszszantó, hogy ebben a szezonban először szenvedett vereséget kijevi csapattól a Zakarpattya, s éppen a legközépszerűbb gárdától, akit ősszel saját pályáján egyszer már sikerült két vállra fektetni. Ezúttal viszont valóban nem érdemeltünk győzelmet. Az Obolony futballistái láthatóan nagyobb elánnal küzdöttek, holott ők is pályára léptek hétközben, tehát nem lehettek frissebbek. Ellentámadásaik nemegyszer jelentettek komoly veszélyt a hazaiak kapujára, míg a vendéglátók csak küszködtek. Az első igazán nagy helyzet a 92. percben alakult ki a sörgyáriak kapuja előtt, ám a Komarnickij beadását követően az ötös vonalán zavartalanul fejelő Hausi pont Ribka kezébe pottyantotta a labdát, holott ha kicsit okosabban küldi kapura a játékszert, legalább egy pontot megmenthettünk volna. Így viszont minimális arányú vendégsiker született, miután az 54. percben egy gyors kontra végén Rozsok mattolta ügyesen Babenkót.

A Zakarpattya veresége ellenére maradt a még bennmaradást jelentő tizennegyedik helyen, miután a Zorja Luhanszk is kikapott, s részben még annak is örülhetünk, hogy az előttünk álló Csornomorec Odessza sem tudta begyűjteni a három pontot, köszönhetően a kárpátaljai Pukánics Adriánnak. Az eredmények sorából kiemelkedik az ungvári kijózanító vereség után magára találó Dinamo nagyarányú győzelme a bronzaspiráns Metaliszt Harkiv ellen. A mieink következő ellenfele, az Európa Liga-indulás jogáért hajtó Dnyipro Dnyipropetrovszk emberhátrányban szenvedett vereséget Lembergben, közel harmincezer néző előtt.

A Premier Liga 22. fordulójában: Sahtar–Arszenal 3–1 (Jadson, Willian, Douglas Costa – Sackih), Dinamo–Metaliszt 3–0 (Mihalik, Milevszkij-2), Kárpáti–Dnyipro 1–0 (Hudobjak), Tavrija–Metalurg Doneck 1–0 (Holajdo), Krivbasz–Vorszkla 1–1 (Lepa – Kulakov), Csornomorec–Iljicsivec 1–1 (Balasov – Pukánics), Metalurg Zaporizzsja–Zorja 3–1 (Arzsanov, Opanaszenko-2 – Lazarovics).

Az élbolyban és az alsóházban: 1. Sahtar 55 pont, 2. Dinamo 53, 3. Metaliszt 44, 4. Dnyipro 39... 13. Csornomorec 19, 14. FK Zakarpattya 17, 15. Zorja 16, 16. Krivbasz 11.

Dunda György

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó