2010. március 30., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 47. (910.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Hír-tár
Tűz a vonaton

Tűz ütött ki a Lemberg–Munkács útvonalon közlekedő 807-es számú vonaton. A lembergi katasztrófa-elhárítási egyetem diákjai tanáruk vezetésével vonultak ki a helyszínre, és kimentették az utasokat. A kocsi teljesen kiégett, ám személyi sérülés nem történt.

Megtalálták a hegyimentőt

Néhány méterre attól a helytől, ahol a rossz időjárás miatt abbahagyták a keresést, megtalálták a március 14-én a Borzsa-havas egyik csúcsának gerincén lavina által elsodort Vaszil Verbuska hegyimentő holttestét. A hatvanöt éves férfit egy kijevi turistacsoport mentése közben két társával együtt sodorta el a lavina.

Kenőpénzt fogadott el

Tekintélyes összegű kenőpénz elfogadása közben érték tetten Viktor Medvigyet, a Rahói Járási Állami Közigazgatás elnökét. A beosztást mindössze nyolc hónapja betöltő férfi több száz hektár értékes területet is a saját nevére írt. Az ötvenezer dollár átvételekor lefülelt vezető mellett a közigazgatás egyik, az ügyletet összehozó osztályvezetője is lebukott.

Kegytárgyak a kamionban

A vámvizsgálat kijátszásával kísérelt meg Szlovákiába csempészni templomi kegytárgyakat egy Volvo tehergépkocsi vezetője. A negyvennyolc éves sofőr az ereklyéket a nyerges vontató fülkéjének hálórészében rejtette el. A régiségeket a kamionos egy csehországi ismerősének kérésére vette fel a poggyászai közé. Állítása szerint nem tudott róla, hogy az efféle tárgyakat tilos engedély nélkül kivinni az országból.

A tiszta Ungvárért

Áprilistól startol "A tiszta Ungvárért" elnevezésű akció, melynek kezdeményezői a városi kis- és középvállalkozók egyesülete és a Tisza állami rádió- és tv-társaság újságírói. A szervezők a tisztasági hónap lebonyolításába közel 500 embert kívánnak bevonni. Május elsején pedig munkaszombattal és majálissal zárul majd az akció.

Csúszik a törvény

Viktor Janukovics aláírta azt a jogszabályt, melynek értelmében a korrupcióellenes harc módosított törvénye csak 2011. január elsején lép hatályba – értesült a Podrobnosztyi.

Mint ismeretes, a visszaélések elleni szigorúbb fellépést biztosító dokumentum szövegét a parlament még 2009 júniusában elfogadta, ám hatályba lépését azóta többször elhalasztották. Az új törvény bevezetését az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap is szorgalmazza.

Bővülhet a koalíció

A Szevodnya szerint e héten akár húsz fővel is bővülhet az államfőt támogató parlamenti koalíció.

A lap úgy tudja, hogy a 235 taggal megalakult többséghez 10–15 nasás és néhány BJUT-os képviselő is csatlakozik. A hírt Volodimir Litvin házelnök is megerősítette.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó