2010. március 30., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 47. (910.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Rákóczi-ünnepség Beregszászban

Szép hagyomány, hogy a Rákóczi Szövetség beregszászi szervezetének rendezésében minden évben megemlékeznek II. Rákóczi Ferencről. Az idei ünnepség az egykori Grófudvar épületének falán elhelyezett emléktáblánál volt.

Valla György, a Rákóczi Szövetség helyi elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Scherczer Károly, a beregszászi konzulátus képviseletében Rákóczi azon bajtársairól beszélt, akik névtelen szereplői voltak az eseményeknek, mégis nagy szerepük volt a történelemben.

Szólt a jelenlévőkhöz dr. Balogh József, a Rákóczi Szövetség alelnöke, valamint Csobolya József, a BMKSZ választmányi tagja, aki saját versét, a Rákóczi születésnapján címűt szavalta el.

Elhangzott, hogy a Nagyságos Fejedelem születésének 334. évfordulóján is időszerűek azok a szavak, amelyeket Rákóczi zászlaján olvashatunk: Istennel a hazáért és a szabadságért, mert a XXI. században is akadnak olyan szélsőséges erők, amelyek meg merik kérdőjelezni jogainkat, és kezet emelnek magyar emlékhelyeinkre.

Amíg a jelen lévő társadalmi szervezetek képviselői elhelyezték a kegyelet koszorúit az emléktáblánál, a helyi nyugdíjasklub tagjai Rákóczi-nótákat adtak elő. Az ünnepség a Szózat közös eléneklésével ért véget.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó