2010. március 30., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 47. (910.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Új telefonszámok vízumügyben

Legutóbbi lapszámunkban már beszámoltunk az április ötödikétől életbe lépő, a vízumügyintézést érintő változásokról az ungvári és a beregszászi magyar külképviseleteken.

Az Európai Unió által még tavaly nyáron elfogadott új közösségi vízumkódex alapján ezentúl más adattartalmú vízumkérdőívet kell majd kitölteniük az utazási engedélyért folyamodóknak. Minden egyes esetben külön vízum kell a gyereknek is. A későbbiekben ujjnyomatot is fognak venni a kérelmezőktől, de ennek bevezetését egyelőre eltolták. Ugyanakkor a vízumdíjakban nem történt változás, a C-típusú schengeni vízum ára továbbra is 35 euro. A kedvezményezettek köre sem változott: a kiskorúak és a nyugdíjasok változatlanul ingyen juthatnak utazási engedélyhez.

Az is újdonság, s erről előző számunkban nem adtunk hírt, hogy az ungvári főkonzulátuson megváltoztak az ügyintézést szolgáló, előzetes bejelentkezéshez használt telefonszámok. Ezentúl a következő számokat tárcsázhatják az ügyfelek: 067-312-22-46, 050-430-06-46, 61-44-40.

Fontos tudnivaló továbbá, hogy technikai okokból kifolyólag és a húsvéti ünnepek miatt április 1-jétől április 6-ig nem fogad ügyfeleket az ungvári képviselet.

KISZó-információ

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó