2010. március 27., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 46. (909.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Az időmérő döntő lehet

Vasárnap reggel a 26. Ausztrál Nagydíjjal folytatódik a Formula–1-es világbajnokság. Mivel az Albert Parkban nagyon nehéz előzni, elképzelhető, hogy már az időmérő edzésen eldőlnek a leglényegesebb kérdések.

Az Ausztrál Nagydíj az idei versenynaptár első városi futama, de annak ellenére, hogy a pálya nagy részén hétköznapokon normál forgalom halad, az aszfalt viszonylag sima. Gondot okozhat azonban, hogy a pálya koszos és csúszós, hiszen az év többi részében nem rendeznek itt versenyeket. A tapadás a hétvége folyamán fokozatosan javul majd, de ideális nem lesz.

A 16 kanyarból álló Albert Park rövid egyenesek és szűk sikánok kombinációja, így nagyon megterhelő a motorok és a fékek számára. Mivel a szezon előtt betiltották a tankolást, a nehéz autók különösen igénybe veszik majd a fékeket, és a gyakori gyorsítások az üzemanyag-fogyasztást is növelhetik.

Az idény első futama, a Bahreini Nagydíj után a szurkolók, a média, illetve több pilóta is arra panaszkodott, hogy az új szabályok miatt unalmas versenyt láthattak a nézők. Sajnos el kell keserítenünk azokat, akik a hétvégi futamtól várják a változást, ugyanis a melbourne-i pályán szinte lehetetlen előzni. A legideálisabb pont a célegyenes végén található, de még itt is jelentős sebességbeli különbség kell ahhoz, hogy valaki sikeresen előzhessen. Ami a várható stratégiát illeti, a legtöbb szakértő abból indul ki, hogy Bahreinhez hasonlóan a csapatok egy kerékcserével teljesítik a versenyt.

Így várhatóan ismét kulcsszerepe lesz az időmérő edzésnek: aki ma hajnalban megszerzi az első rajtkockát, jó eséllyel pályázik arra, hogy a futamot is megnyerje – míg aki hibázik az utolsó gyors körében, könnyen a rajtrács hátsóbb részén, és ezzel együtt nehéz helyzetben találhatja magát.

Az izgalomra vágyók abban reménykedhetnek, hogy ismét pályára érkezik a Melbourne-ben szinte hagyományos "résztvevőnek" számító biztonsági autó, és alaposan átírja a forgatókönyvet. Mivel a pálya keskeny, szinte minden kisiklás sárga zászlós figyelmeztetést von maga után – jó esély van tehát arra, hogy idén is látjuk majd munkában a safety cart.

Ami a favoritokat illeti, a legnyugodtabban a Red Bull és a Ferrari háza táján várhatják a magyar idő szerint vasárnap reggel nyolc órakor kezdődő futamot. Sebastian Vettel már Szahírban is nagyszerű teljesítményt nyújtott, és csak motorhibája miatt nem nyerte meg a versenyt. Csapattársa, az ausztrál Mark Webber hazai pályán szintén jó eredményre lehet képes. A két Ferrari-pilóta, az első futamot megnyerő Fernando Alonso, és csapattársa, Felipe Massa is jó eséllyel pályázik a győzelemre. A McLaren sebességi fölényének köszönhetően megnyerheti a futamot, míg a Mercedes egyelőre nem tűnik annyira erősnek, hogy komoly dobogós álmokat kergessen. Még úgy sem, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher négyszer nyert már az Albert Parkban, ezzel ő a nagydíj történetének legeredményesebb versenyzője.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó