2010. március 27., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 46. (909.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Hírszertár

Tel-Aviv. Michel Platini megerősítette, hogy ismét jelölteti magát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöki posztjára. A játékosként 1984-ben Európa-bajnok francia sportvezető a szervezet tel-avivi kongresszusán jelentette be – amint azt már a múlt héten a L’Equipe című francia sportlap megszellőztette –, hogy a folytatást tervezi. A küldöttek felállva tapsolták meg a sportdiplomatát, aki hozzátette, sokan azt kérték, maradjon az UEFA-nál, de sokan szerették volna, ha átmegy a FIFA-hoz, vagy egykori klubjához, a Juventushoz, vagy éppenséggel azt, hogy képviselő legyen a francia parlamentben.

Isztambul. Negyvenhat embert tartóztatott le a török rendőrség a nemzetközi sportfogadási botránnyal összefüggésben. A gyanúsítottak között játékosok, trénerek egyaránt vannak. A hatóságok őrizetbe vették Arif Erdem korábbi válogatott futballistát, valamint Recep Ozturkot, a Konyaspor együttesének kapusát.

DONECK. Meglepetésre a Metalurg Doneck és a Tavrija Szimferopol csap össze a labdarúgó Ukrán Kupa döntőjében. Házi elődöntőt rendeztek Doneckben, a Metalurg nagy fölényben focizva 2–1-re múlta felül a bajnokságban éllovas Sahtart. Szintén 2–1-es győzelemmel sétált be a fináléba a Tavrija, mely idegenben verte az első osztályban szereplő Voliny Luckot. A finálé tervezett időpontja és helyszíne: május 16-án, Zaporizzsja.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó