2010. március 27., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 46. (909.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Késelés egy elmaradt kézfogás miatt

Más szórakozási lehetőség nem lévén, sok fiatal a kocsmákban tölti szabadidejét. Az ilyen intézményekből nincs hiány kies vidékünkön. Kövesligeten, alábbi történetünk helyszínén is van belőlük néhány.

A huszonhat éves Andrij és Sztepan a huszti járási település egyik vendéglőjébe tért be. Az ikreket a falubeliek robusztus testalkatuk és hasonlóságuk miatt Klicskó testvéreknek becézték. A békés természetű fiatalemberek asztalhoz ültek és rendeltek egy-egy sört. Elkövettek viszont egy hibát: nem adtak kezet a helyiségben ülő falubelijeiknek.

Vitalij és Mihajlo már vagy egy órája a kocsma vendége volt. Italt is rendesen fogyasztottak. Vitalij ritkán tartózkodott odahaza, mert külföldön vállalt munkát. Hazatérve azonban sokszor csinált balhét, melyek miatt nemegyszer rendőrt is kellett hívni. Cimborájának még cifrább a reputációja: emberölésért hosszú éveket ült börtönben. A velük való találkozást minden épeszű kövesligeti igyekezett elkerülni. Ezért nem nyújtottak nekik kezet az ikrek.

Mihajlo igencsak megsértődött. Felpattant ültéből és megragadta az egyik testvért. Az viszont leseperte magáról annak kezét és valami menj a fenébe félét mondott kissé durvább hangnemben. A válasz feldühítette Mihajlót. Mérgében felkapott egy széket és alaposan fejbe kólintotta vele a pimaszul válaszolókat. Az ikrek vállvetve szembe fordultak a támadóval, aki többször lecsapott az ülő alkalmatossággal.

A "Klicsko" testvérek egyike jól irányzott jobbegyenessel kiütötte a székkel támadót. Erre Vitalij is felpattant és cimborája védelmében lépett a verekedők közé. Zakója zsebéből kést rántott elő és a következő pillanatban a pengét markolatig döfte Sztepan mellkasába. Andrij megpróbált kitérni a feléje lendülő kés elől, de az a fején találta el. A szerencsétlen még tett néhány lépést késsel a koponyájában, majd eszméletlenül terült el a padlón.

Mire a mentők és a rendőrség a helyszínre ért, a késelő és cimborája kereket oldott. Vitalij ellen körözést adtak ki, de máig nem sikerült elfogni. Állítólag Csehországban bujkál. Mihajlo szabadlábon védekezhet. Andrij súlyos műtéten esett át és életben maradt. Testvérével együtt huzamos ideig szorulnak még orvosi ellátásra.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó