2010. március 27., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 46. (909.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Minden idők legnagyobb adatlopása

Húsz év börtönre ítélték az Egyesült Államokban azt a hackert, aki társaival valószínűleg minden idők legnagyobb számítógépes személyi adatlopását hajtotta végre.

A 28 éves Albert Gonzalez feltörte több vállalat, köztük az OfficeMax, a TJX Companies és a Barnes and Noble számítógépes rendszerét, és hozzájutott összesen több mint 130 millió bankkártya adataihoz. A hackertámadások csaknem 200 millió dolláros kárt okoztak a vállalatoknak, illetve az érintett bankoknak és biztosítóknak. A kubai származású férfi tavaly bűnösnek vallotta magát az ügyében eljáró bostoni bíróság előtt. Az ítélet kihirdetése előtt bocsánatot kért a családjától, és azt mondta, nem nyereségvágyból, hanem kíváncsisága és internetfüggése miatt követte el a csalásokat.

Az ügyészi iratok szerint Gonzalez az utóbbi években 2,8 millió dollárra tett szert, amelyből egyebek mellett vett egy lakást Miamiban, egy BMW típusú autót, továbbá egy Tiffany briliáns gyűrűt és több Rolex karórát. A csaló ezenkívül több mint egymillió dollár készpénzt rejtett el a kertjében.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó