2010. március 27., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 46. (909.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Határozatlan időre elhalasztva

Szokványosan indult, majd némi botránnyal fűszerezve berekeszttetett az ötödik összehívású megyei tanács tegnapi plenáris ülése.

A kilencven képviselőből ötvenen jelentek meg és hajtottak fejet a tanács közelmúltban elhunyt elnökhelyettese, Mihajlo Martin emléke előtt. Mihajlo Kicskovszkij elnök üdvözölte Olekszandr Ledidát, az állami közigazgatás új elnökét, Viktor Ruszint, a megye új főrendőrét. Ezt követően Orosz Ildikó képviselőtársukat köszöntötték születésének kerek évfordulója alkalmából.

Amikor végre sor került volna a napirendi pontok megvitatására, Andrij Szerbajlo kért szót. A BJUT frakcióvezetője kijelentette, az ülés nem legitim és így a titkári testület új összetételéről sem dönthet. Mihajlo Kicskovszkij megkísérelte letorkolni a frakcióvezetőt, de az nem hagyta magát. Mint elmondta, a képviselők előzőleg már megismerkedhettek a bíróság döntésével, mely szerint a frakcióból kizárt tizennégy képviselő megbízatása érvénytelen, így azok jogtalanul vesznek részt a testület munkájában.

Szerbajlo szerint a jelen lévő ötven képviselő között is több mandátumától megfosztott személy regisztráltatta magát. Pedig már hivatalosan figyelmeztették Mihajlo Kicskovszkijt az igazságszolgáltatás kötelező érvényű határozatára, a törvénytelenség megszüntetésére. Erre a tényre felhívta az ügyészség jelen lévő munkatársának figyelmét is.

A kérdés tisztázása érdekében tizenöt perc szünetet rendeltek el, majd a tanács elnöke úgy határozott, berekeszti és meghatározatlan időre elnapolja a plenáris ülést.

Balogh Csaba

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó