2010. március 23., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 43. (906.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Csökkenhetnek az adóterhek

A vállalkozásokat terhelő adóterhek mérséklésének fontosságáról beszélt Andrij Kljujev első miniszterelnök-helyettes.

Az egyik országos televíziós csatornának nyilatkozva elmondta, csökkenteni szándékozzák a vállalkozásokra nehezedő adóterheket. Első lépésben a hozzáadott értékadó és a nyereségadó mérséklését tervezik, amitől a befektetési kedv gyors élénkülését várják.

Kljujev elkeserítőnek nevezte azokat a gazdasági állapotokat, amit a Timosenko-kormánytól vettek át. Megfogalmazása szerint mintha tatárjárás után lennénk. A vállalatokat fél évre előre megadóztatták, költségvetése az országnak nincs, hiányoznak az állami fejlesztési koncepcióik, ecsetelte.

A bajok megoldására vonatkozó tervek között első helyen az idei költségvetés mihamarabbi kidolgozását és elfogadását említette. Szerinte erre akár már április első napjaiban sor kerülhet. Meghatározónak tartja, hogy a legtöbb megyében már van új közigazgatási vezető, s így végre elkezdődhet az érdemi munka. Elengedhetetlen a Nemzetközi Valutaalappal és más nemzetközi hitelintézményekkel történő együttműködés felújítása, fűzte hozzá. Ugyanakkor az új kormány ezeket a pénzeket nem a költségvetési deficit finanszírozására kívánja fordítani, hanem, elődjével szemben, a gazdasági fellendülés feltételeinek megteremtésére. "A pénzügyi hiteleket a gépgyártás növelésére, utak építésére, vasúti hidakra, reptéri beruházásokra, a hazai kereslet élénkülésére, s ennél fogva munkahelyteremtésre kívánjuk fordítani, mert csak ez az út vezethet a gazdaság reális beindításához" – mondta el az ICTV-nek Mikola Azarov kormányfő "jobbkeze".

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó