2010. március 23., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 43. (906.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Ahogy a vér áramlik a szívtől a szívig

Három országot érintve, a Monarchia magyar vasútvonalán haladt át a Kárpátalja Expressz. A Nohab mozdony szalon-, étkező és másodosztályú kocsikkal Csapnál lépte át az államhatárt, ahol a több mint 200 utast Brenzovics László, a megyei tanács elnökhelyettese, valamint Sziklavári Vilmos, a Magyar Köztársaság ungvári külképviseletének főkonzulja fogadta a vasútállomáson.

A nosztalgiavonat lehetőségével több, kárpátaljai származású személy is élt. A kötetlen beszélgetésekben felidézték a szülőföldhöz kötődő emlékeiket. Kutlán András örömmel jegyezte meg, hogy magyar vonaton térhetett haza. A sok keserű élmény mellett szép emlékek is felszínre jöttek. Örömmel újságolta, hogy az úton több régen látott ismerőssel is találkozhatott. – Olyan ez, mint amikor a vér elindul a szívből, életet ad a testnek, s ismét eljut a szívbe. De szép is lenne, ha megindulna ez a magyar vérkeringés – mondta.

A résztvevők többsége elégedett volt és örömmel látogatott vidékünkre, bár az is tény, hogy sokakban visszatetszést keltett a vontatott ügyintézés, ami miatt a tervezett programok egy része is elmaradt. A kényszerpihenő idején több ismeretség született. Számos személy valóban a nemzeti indíttatás miatt váltott jegyet. Ezt jelezték a kitűzött kokárdák, nemzeti zászlók. Sokan először jártak régiónkban – a pozitív élmények hatására a visszatérést fontolgatják, hogy megtekinthessék azokat a történelmi emlékhelyeket, amelyekről az idegenvezetők beszéltek –, másokat a barátság vagy családi kötelék hozott.

Jó volt azt hallani, hogy a magyarországi vendégek többsége a megszokott sztereotípiákkal ellentétben a határon túliakat nem ukránoknak, románoknak vagy szlovákoknak nevezte, s a régiókra is a történelmi megnevezést – Kárpátalja, Partium, Felvidék – használta.

Az a tény, hogy a MÁV, a GySEV és a MÁV CARGO számos vezetője is eljött erre az útra, azt mutatja, hogy a magyarországi felek igyekeznek mindent megtenni a jobb gazdasági, közlekedési, turisztikai együttműködés érdekében, jegyezte meg Molnár Béla, a magyar Országgyűlés képviselője.

Dr. Mosóczi László, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese lapunknak elmondta: az Osztrák–Magyar Monarchia idején egy sugaras és egy körkörös vasúti hálózatot alakítottak ki, így bárhonnan bárhová könnyen el lehetett jutni. A trianoni diktátum idején a vasút stratégiai fontosságú közlekedési eszköznek számított, és a külső, Budapesttől mintegy 250 kilométerre elhelyezkedő körvasutat is tudatosan elcsatolták Magyarországtól, így került Csehszlovákiához, Romániához és a Szerb–Horvát–Szlovén Királysághoz. Majd 90 év után, civil szervezetek kezdeményezésére, valamint a jó külügyi kapcsolatoknak köszönhetően a vasúti társaságok körében is megfogalmazódott az az igény, hogy induljon el egy olyan vonat, amely ezen a tradicionális körvasúton közlekedik.

– Ez egy úttörő kezdeményezés. Bízunk benne, hogy idővel menetrend szerinti járat is közlekedik majd – nyilatkozta lapunknak Sziklavári Vilmos. – Ez a vonat jelkép, amely bizonyítja, hogy van kapcsolattartás a kárpátaljai magyarság és az anyaország között.

A szerelvény következő állomása Beregszász volt, ahol a Beregszászi Művészeti Iskola fúvószenekara fogadta a vendégeket. Dzsida Jenő emléktáblájánál a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet munkatársai irodalmi összeállítással mutatták be térségünk történelmét. A program városnézéssel folytatódott. A körút résztvevőihez csatlakozva Gajdos István, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke, Beregszász polgármestere, Csizmár Béla, a járási tanács elnöke, valamint Bacskai József beregszászi főkonzul és Csizmadia Róbert vezető konzul megkoszorúzta Petőfi Sándor szobrát.

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán Orosz Ildikó, az intézmény elnöke üdvözölte a vendégeket, majd a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház gyermekstúdiója "Vereckét sírva" címmel irodalmi zenés produkciót adott elő.

A Kárpátalja Expressz nosztalgiavonat rövid nagyszőlősi és királyházai megálló után a Nevetlenfalu–Halmi átkelőn lépett Erdély földjére, ahonnan Szatmárnémeti és Nagykároly érintésével tért vissza Budapestre.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó