2010. március 20., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 42. (905.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sportvilág
Kupadöntő Mezőkaszonyban

Holnap rendezik Mezőkaszonyban a beregszászi járási Téli Kupa döntőjét.

12 órai kezdettel (közép-európai idő) a Beregdéda–Bátyú mérkőzésen dől el a bronzérem sorsa. Ezt követően kerül sor a fináléra, amelyben a Beregszászi Csillag a Badalói Főnixszel találkozik. A sportrendezvény szervezője a Beregszászi Járási Labdarúgó-szövetség és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ).

Csundák Annamária győzelemre siklik

A kárpátaljai Csundák Annamária aranyérmes lett a kosztrinói (Csontos) snowboard (hódeszka) ukrán junior bajnokságon.

Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők a háromnapos megmérettetésre. A hazai pályán versenyző 19 éves Annamáriának nem akadt ellenfele, így a versenysorozat végén a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Örökre eltiltott egy ukrán bírót az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) örökre eltiltotta Oleg Orehov ukrán játékvezetőt, aki „szerepelt” a bochumi ügyészség által kirobbantott nemzetközi bundabotrányban.

A tavaly novemberben kirobbant nemzetközi bundabotrányban a bochumi ügyészség bejelentése szerint közel 200 gyanús mérkőzés érintett. Az UEFA saját hatáskörében mintegy 40 találkozó eredményét találta gyanúsnak. Az UEFA azt nem közölte, hogy a sípmester mely összecsapások során követett el szabálysértést, mindenesetre Orehovnak három napja van, hogy fellebbezzen a döntés ellen. Az UEFA egyébként a bundabotrány kirobbanása után egyszer már 30 napra felfüggesztette az ukrán játékvezető működési engedélyét, de ezt követően ismét pályára engedték.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó