2010. március 20., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 42. (905.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Rablás a határátkelőnél

A huszonkét éves magyar állampolgár Opel gépkocsijával kárpátaljai látogatásából tartott hazafelé. A csapi Tisza közúti határátkelőt választotta, ahol két-három tucatnyi autóból álló sor képződött. A fiatalember besorolt a várakozók közé és türelmesen araszolt előre.

Fel sem figyelt arra a két roma fiatalra, aki árgus szemmel vizslatta. Egyikük az autójához lépett és felajánlotta, hogy a sort megkerülve bizonyos ellenérték fejében átjuttatja az átkelőn. Az ajánlatot elutasította, de ezzel nem szabadult meg a romáktól. Egyikük beült az autós mellé és azzal fenyegette, hogy leszúrja, ha nem adja át a nála lévő értékeket és készpénzt.

A halálra rémült autós azt mondta, nincs pénze. A romák azonban nem tágítottak. Szemet vetettek annak két maroktelefonjára. Azt mondták, ha nem adja át a készülékeket, átvágják a torkát. A magyar állampolgár végül odaadta a telefonokat, támadói pedig elhúzták a csíkot.

A sértett nem hagyta annyiban a dolgot és feljelentést tett a csapi rendőrkapitányságon. A személyleírás alapján a rendőrök felismerték régi ügyfeleiket, a 21 éves Viktort és a három évvel idősebb Andrijt, akikkel több alkalommal volt már dolguk. A férfiak különféle bűncselekmények miatt már ültek börtönben.

A gyanúsítottak naphosszat a határátkelő környékén lebzseltek, de amikor a rendőrök a bűncselekmény helyszínére értek, már sehol sem voltak. Ezt követően a lakásukat helyezték megfigyelés alá.

A fiatalemberek kisvártatva meg is jelentek. A rendőrök lecsaptak rájuk és a magyar állampolgártól elrabolt mobiltelefonokat is megtalálták. A gyanúsítottak beismerték a rablást. Védekezésül azonban azt állították, viccnek szánták az egészet. Valójában nem lopták meg a külföldit, csak egy időre kölcsönvették a telefonját.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának tájékoztatója szerint az ügyben büntetőjogi eljárás indult.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó