2010. március 20., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 42. (905.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Az árulkodó vérfolt

Az éjszakai szórakozóhelyeken dolgozók veszélyes foglalkozásokat űznek. Az ilyen klubok, bárok alkalmazottai ugyanis gyakran válnak rosszakaratú egyének célpontjává.

Marija M.-et, az egyik ungvári éjszakai klub késsel ejtett sebekből vérző alkalmazottját a mentők szállították kórházba. Csak a véletlenen múlott, hogy a penge nem ért létfontosságú szervet. Az orvosok értesítették a rendőrséget. Nem sokkal a műtét után kihallgatták a sérültet.

Az asszony elmondása szerint nyugodtan telt az éjszaka egészen addig, míg egy símaszkos alak lépett a terembe. A kesztyűt viselő személy egy késsel hadonászott és pénzt követelt.

– Nem vagyok ijedős – mondta a rendőröknek a sértett. – Azt mondtam, nem kap egy kopijkát sem, és azonnal hagyja el a helyiséget, mert különben rendőrt hívok.

A támadónak azonban esze ágában sem volt zsákmány nélkül távozni. Dühödten rárontott a nőre és többször megszúrta. A késpenge a hasán, a hátán és a nyakán hasította fel Marija bőrét.

– A pénzt azonban nem tudta megkaparintani. Mérgében letépte a pulóveremet és azzal távozott – folytatta a sértett, hozzátéve, nagyon ismerősnek tűnt az álarcos hangja.

A detektívek felkeresték Valerijt, akit az asszony gyanúsítottként nevezett meg. Napokkal korábban már felkereste a szórakozóhelyet, akkor kölcsönt kért, pénzt azonban nem kapott. A férfi többszörösen büntetett előéletű, eddig huszonöt évet töltött börtönben rablásért, lopásért és más erőszakos bűncselekményekért.

Elfogatóparancsot adtak ki ellene. Napokba telt, mire sikerült a nyomára bukkanni. A vasúti pályaudvaron pillantották meg, de Valerij is észrevette a rendőröket. Menekülni próbált, majd amikor beérték, közelharcba bonyolódott üldözőivel, akik pillanatok alatt legyűrték ellenállását. Kitartóan tagadta, hogy köze volna az éjszakai rablótámadáshoz. A dzsekijén talált vérfolt azonban elárulta. A laborvizsgálat ugyanis kiderítette, a vér a sértetté.

A férfi jelenleg vizsgálati fogságban várja a vádemelést. Tettéért tizenkét év szabadságvesztésre ítélhetik.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó