2010. március 20., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 42. (905.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Határ-sáv
Hamis iratokkal utazott

A Csapi Határőrosztag katonái vették őrizetbe azt a grúz állampolgárt, aki hamis útlevéllel és vízummal szeretett volna Magyarországra utazni.

Mint arról Szerhij Brovko, a határőrség sajtószolgálatának vezetője beszámolt, a fiatalember külföldi rendszámú Mercedes személygépkocsival hajtott be a Tisza közúti határátkelőre. A bemutatott dokumentum szerint az 1977-ben született Viktor B. litván állampolgárral volt dolga az útlevélkezelő határőrnek, aki gyanúsnak találta az iratot. Ezért elrendelték annak szakértői vizsgálatát. Az e célra szolgáló műszer kimutatta, hogy a személyi adatokat és a fényképet tartalmazó oldalt kicserélték, valamint egyéb hamisított bejegyzéseket is eszközöltek.

Az őrizetbe vett férfi végül beismerte, hogy valóban hamisak az iratai, ő pedig grúz állampolgár. A külföldit a csapi átmeneti menekültszálláson tartják fogva. Okirathamisítás és tiltott határátlépésre tett kísérlet miatt állítják bíróság elé.

Irakiakat fogtak

Két iratok nélküli iraki állampolgárt tartóztattak fel a Csapi Határőrosztag katonái a város egyik külső kerületében.

Mint arról a határőrosztag sajtószolgálata beszámolt, lakossági bejelentés nyomán küldték ki az egyik operatív egységet, mely feltartóztatta az államhatár felé haladó két személyt, akik nem tudták igazolni magukat. A határőrök kiderítették, hogy az irakiak a múlt évben érkeztek Ukrajnába és az egyik lembergi főiskola diákjai lettek. Valójában nem a tudományok vonzották őket, hanem innen akartak tovább jutni valamelyik EU-s országba és úgy gondolták, Magyarország felé veszik az irányt.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó