2010. március 20., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 42. (905.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Új elnök a megye élén

Viktor Janukovics Olekszandr Ledidát nevezte ki a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás élére.

Olekszandr Ledida 1957. szeptember 28-án az ungvári járási Börvingesen (Barvinok) született munkás család gyermekeként. 1974-ben az Ungvári 6. Számú Középiskolában érettségizett. Az Ungvári Gépgyárban esztergályosként helyezkedett el. Munka mellett az Ungvári Műszaki Technikum esti tagozatán tanult. Dolgozott technológusként, főtechnológusként. 1984-ben felvételt nyert az Ungvári Állami Egyetem közgazdasági szakára.

1989-ben diplomázott. 1989–1991 között a Vohnik helyettes vezetője volt, 1991–1998 között a Lateksz kisvállalatot irányította. 1998–1999-ben az Ungvári Járási Állami Közigazgatás helyettes elnöke, 1999-től két éven át a Megyei Közigazgatás elnökhelyettese.

2004-től a Régiók Pártja Kárpátaljai Szervezetének elnöke.

Mit várhatunk Olekszandr Ledida kinevezésétől? – tettük fel a kérdést Medvigy Istvánnak, a megyei tanács képviselőjének.

– Olekszandr Ledidától azt várom, hogy jó együttműködést alakítson ki a magyarságszervezetekkel. Bízom abban, hogy a korábbinál nagyobb támogatás jut az általunk lakott régióknak. A megyei állami közigazgatás új elnökének kiemelt figyelmet kell fordítania a magyar iskolák fejlesztésére, valamint arra, hogy minél több magyar szakember kerüljön vezető beosztásba az általunk lakott régióban. Ez viszonylag gyorsan végrehajtható. Gazdasági fellendülést is remélek. Gyors elmozdulás a nehéz örökség miatt e téren nem várható, de egy kétéves program már hozhat némi eredményt. Ennek kidolgozásában feltétlenül figyelembe kell venni a járások ajánlásait.

Helyreigazítás!

A március 16-i lapszámunkban közölt Kárpátaljaiakat tüntettek ki című írásunkban szereplő Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt helyett a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Zán Fábián Sándornak, a Kárpátaljai Református Egyház püspökének a Magyar Köztársaság elnöke. Az érintettől ezúton kérünk elnézést.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó