2010. március 18., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 40-41. (903-904.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hír-tár
Sereghajtó béreink

Egy most közzétett felmérés szerint Ukrajna régiói között Kárpátalján keresnek legkevesebbet a munkavállalók. Miközben Kijevben az átlagkereset eléri a 8400, Lemberg megyében a 4871, Kirovográdban a 4575 hrivnyát, a kárpátaljaiak havi átlagjövedelme mindössze 1925 egységet tesz ki. Ungváron a megyei átlagnál is rosszabban fizetik a dolgozókat. Ők átlag 1700 hrivnyát visznek haza családjuknak.

Lavinaveszély

A meteorológiai előrejelzések szerint jelentős felmelegedésre számíthatunk. A hőmérő higanyszála néhol akár plusz tíz fok fölé is emelkedhet. Ez pedig meggyorsítja a hegyekben az igencsak vastag hótakaró olvadását, ami lavinaveszélyt jelenthet. Ezért a megyei katasztrófa-elhárítási főosztály felhívja a turisták és a hegyvidéken élők figyelmét, legyenek óvatosak, tartsák be a biztonsági szabályokat.

Búcsú az extranyugdíjaktól?

Minden valószínűség szerint az új összetételű ukrán kormány egyik közeljövőbeli intézkedése a jelenlegi nyugdíjak kordába szorítása lesz. A Világbank javaslatára ugyanis, amennyiben mielőbb meg akarunk szabadulni a gazdasági válság béklyójától, mindenképpen takarékoskodni kell, amit az egyes kategóriák által kézhez kapott jelenlegi irreálisan horribilis összegű nyugdíjak csökkentésével, felső határának lejebbvitelével illene kezdeni.

Ünnepi járatok

Az Ukrán Vasút 22 mentesítő járatot indít a közelgő húsvéti ünnepek idején. Többek között Kijevből április 1-jén, 2-án, 4-én indul Ungvár irányába a 207/208 számú vonat. A megyei székhelyről pedig április 2-án, 3-án és 5-én közlekedik a fővárosba az 537/538 számú. Az 525/526 számú Kijevből április 2-án indul Ungvár irányába.

Felrobbant a hordó

Súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett az a huszonkilenc éves nagybereznai fiatalember, aki családi háza udvarán egy százötvenliteres benzinest hordót akart feldarabolni. A művelethez szerencsétlen módon lángvágóval látott hozzá, amitől az edényben lévő benzingőz felrobbant.

Holttest a kamrában

Ismeretlen nő holttestére bukkant családi háza fészerében egy királyházai lakos. A kiérkező rendőrök megállapították az elhunyt személyazonosságát és azt, hogy a hajléktalan nő halálát kihűlés okozta.

Akimova új poszton

A jövőben Viktor Janukovicsot Irina Akimova képviseli a kormányban – tudósít a Podrobnosztyi.

A hivatalos kinevezésről szóló rendelet az államfő hivatalos honlapján is megjelent. Mint ismeretes, Akimova Janukovics beiktatása után az elnöki hivatal helyettes vezetője lett.

Ellenzéki szövetség alakult

A Julija Timosenko Blokkot és a Mi Ukrajnánk–Népi Önvédelmet alkotó nyolc párt ellenzéki szövetséget hozott létre.

A Podrobnosztyiban megjelent hír szerint Julija Timosenko kijelentette: a tömörülésnek legalább 175 parlamenti képviselője van, s a közeljövőben megalakítja saját árnyékkormányát.

A megállapodást szentesítő dokumentumon nem szerepel Arszenyij Jacenyuk, Mikola Martinyenko és Vjacseszlav Kirilenko aláírása. A hírportál szerint ezek a politikusok önálló ellenzéki mozgalmat alakítanak.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó