2010. március 16., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 39. (902.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hír-tár
Romlik a kenyér minősége

A múlt év folyamán mintegy 3,7 tonna kenyeret vizsgáltak meg a minőségellenőrök, és ebből különböző okok miatt másfél tonnát kivontak a forgalomból. A legtöbb pékáru súlya kevesebb volt a csomagoláson feltüntetettnél. Az egy kilogrammosként forgalomba hozottak többsége 35–40 grammal bizonyult könnyebbnek. A szeletelt kenyerek esetében a leggyakoribb hiányosság az volt, hogy nem tüntették fel a csomagoláson az előállító nevét, elérhetőségét, a sütés dátumát és a szavatossági időt.

Terítéken a fiatalok foglalkoztatása

Az Ungvári Városi Foglalkoztatási Központban a társadalmi szervezetek, a végrehajtó szervek és az oktatási intézmények szakembereinek részvételével kerekasztal-megbeszélést tartottak, melynek napirendjén a fiatalok szakképzése, munkahelykeresésének problémái szerepeltek. Mint kiderült, a krízis előtti időszakhoz képest mára negyedére csökkent a betöltetlen munkahelyek száma. A munkát keresők 46 százaléka 35 évnél fiatalabb. 26 százalékuknak nincs semmilyen szakmája, 1 százalékuk szakiskolát végzett, ám nem rendelkezik gyakorlattal. A legnagyobb igény a szakképzett kétkezi munkásokra mutatkozik, ezért a hiányszakmák népszerűsítését már az iskolákban el kell kezdeni, értettek egyet a jelenlévők.

Gázcsövet tört az autóbusz

Csak az isteni szerencsének köszönhető, hogy nincsenek sérültjei és áldozatai a Beregszászi járásban, Benében történt autóbusz-balesetnek. Az Ungvár–Saján menetrend szerinti járat egy kátyú miatt járt szerencsétlenül. Az Ikarus előzés közben döccent bele egy méretes gödörbe, amitől defektet kapott. Az irányíthatatlanná vált jármű felhajtott az egyik családi ház udvarára, ahol kidöntötte a földgázvezetéket. A sofőr és az utasok karcolás nélkül úszták meg a karambolt, tájékoztatta lapun- kat a megyei közlekedésrendészet sajtószolgálata. Az eltörött gázvezetéket a katasztrófa-elhárítás szakembereinek bevonásával hozták helyre.

Ki lesz az utód?

A Régiók Pártja áprilisi kongresszusán választ új elnököt az államfővé avanzsált Viktor Janukovics helyére – írja a Podrobnosztyi.

A poszt várományosáról a találgatások már most elkezdődtek. A párt idősebb nemzedéke Mikola Azarovot látná legszívesebben a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező politikai erő élén. A fiatalabbak Olekszandr Jefremovot támogatják, mondván az ő személye az egység és a konszolidáció biztosítéka. A Gyelo – a régiósok vezérkarából kiszivárgott hírekre hivatkozva – a legesélyesebb jelöltnek mégis Szerhij Tihipkót tartja. A kandidatúra ellenzői megjegyzik, a megválasztásához arra is szükség lenne, hogy belépjen a pártba.

Két árnyékkormány

Arszenyij Jacenyuk bejelentette: ellenzékbe vonul, és árnyékkormányt alakít, a volt házelnökhöz hasonlóan nyilatkozott Julija Timosenko is – tájékoztat a Podrobnosztyi.

Az ex-miniszterelnök emellett egyesülésre szólította fel az ellenzékbe szorult erőket. Az indítvány némi szépséghibája, hogy ezt Timosenko a nevével fémjelzett tömörülés zászlaja alatt képzeli el.

Jurij Kosztenko már jelezte: az Ukrán Néppárt nem vesz részt olyan szövetségben, melynek élén a BJUT áll.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó