2010. március 16., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 39. (902.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Zászlófelvonás kordonok közt, bekiabálásokkal

A Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával kezdetét vette az 1848–49-es szabadságharc és forradalom 162. évfordulójának tiszteletére rendezett állami ünnepségsorozat Budapesten. A Kossuth téri kordonon kívül bekiabálások, fütyülés hallatszott.

A lobogót katonai tiszteletadás mellett hétfőn délelőtt vonták fel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Az ünnepi eseményen jelen volt Sólyom László köztársasági elnök, Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke.

A rendezvényen részt vettek a kormány tagjai, állami vezetők, a pártok egy részének képviselői, a diplomáciai testület tagjai. Az SZDSZ és az MDF még pénteken azt közölte az MTI megkeresésére, hogy képviselteti magát az ünnepségen. Az MSZP politikusai ott voltak a zászlófelvonáson. A KDNP tudatta, politikusai nem vesznek részt az ünnepi zászlófelvonáson, a Fidesz hétfői tájékoztatása szerint politikusai szintén nem vettek részt az ünnepségen.

A Kossuth Lajos teret kordonnal zárta le a rendőrség, a kordon mögött rendőrautók állnak. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Vértanúk tere felőli részén lehet – a detektoros kapun áthaladva – a Kossuth térre bejutni.

Az MTI arról számolt be, hogy a kordonon kívül tartózkodók közül többeknél árpádsávos zászló, vagy libát ábrázoló kendő van. A kordonon kívülről folyamatos bekiabálással, fütyülésekkel zavarták meg a zászlófelvonást. Többi között az a bekiabálás volt hallható: "hazaáruló!", "börtönbe!", "Hagyó, talicskatoló".

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó