2010. március 13., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 38. (901.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Negyedmilliót raboltak Rahón

Aznap alig volt forgalom az egyik bank rahói fiókjában. Az alkalmazottak akkor kapták fel a fejüket, amikor két álarcos berontott az ajtón és fegyvert szegezett rájuk.

A támadás meglepetésszerű volt. Pillanatok alatt leteperték és megkötözték az alkalmazottakat. Az egyik álarcos megkaparintotta a kulcsot és kiemelt a trezorból negyedmillió hrivnyát. Majd amilyen gyorsan érkeztek, ugyanolyan sebesen távoztak. Az alkalmazottaknak sikerült kiszabadítani magukat és értesítették a rendőrséget.

A kiszállt különítményt Jaroszlav Tulajdan, a járás főnyomozója vezette. Kisvártatva a megyeszékhelyről is megérkezett az erősítés Mihajlo Deakkal, a megye főnyomozójával az élén. A helyszínelés során több tárgyi bizonyítékot, értékes nyomot találtak, melyek arra utaltak, hogy a rablást hárman követték el. A harmadik bűntárs egy gépkocsiban várakozott.

Az alkalmazottak csak felületes személyleírást adtak az elkövetőkről. Az álarc miatt a biztonsági kamera felvételei sem sokat segítettek. A pénztáros azonban felfigyelt egy fiatalemberre, aki órákon át a bank előtt járt-kelt. Ezen a szálon már elindulhattak a detektívek. Sorra véve a bankfiók ügyfeleit és a priuszosokat, három személyre szűkült a gyanúsítottak köre. Még aznap kiadták ellenük az elfogató parancsot.

Rendőri egységek szállták meg a település utcáit, ellenőrizték a Rahóra érkező és onnan távozó személyeket. Az egyik ellenőrző pont közelében egy személygépkocsiból kiszállt két személy és feltűnő gyorsasággal távozni igyekezett. Egyikükre ráillett a bank előtt látott gyanús alak személyleírása. Az illetőt előállították.

A megye főnyomozójának csoportja Huszt térségében állított csapdát. A másik gyanúsított abba sétált bele. A harmadik társuknak viszont sikerült egérutat nyerni. Őt nagy erőkkel keresik. Az őrizetbe vett személyek beismerő vallomást tettek. A rablást kiötlő fiatalember elmondta, hogy pénzügyi problémái akadtak. A bankfiókban vezetett számlájáról vett le egy kisebb összeget és a trezorban vaskos pénzkötegekre lett figyelmes. A továbbiakban már csak meg kellett szervezni a támadást és megvárni a megfelelő időpontot.

A rablás értelmi szerzőjéről kiderült, egy csempészési ügyben is gyanúsítottként szerepel.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó