2010. március 13., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 38. (901.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sötét percek
Gyerekekre lőtt

Lőtt sebbel, súlyos állapotban került kórházba egy tizennégy éves zsitomiri kisfiú. A gyerek a lakhelyük közelében a barátaival játszott, amikor valaki lőni kezdett rájuk. A dörrenések után egyikük hasító fájdalmat érzett a hátában és a földre rogyott. A lövések a környéken lévő villák egyikéből jöttek. Az orvosok szerint a fiú olyan súlyosan megsebesült, hogy örök életére kerekesszékhez lesz kötve, adta hírül az UNIAN.

Több ezer védett virág

Tizenhétezer szál hóvirágot, sáfrányt és más védett növényt koboztak el azoktól a kárpátaljaiaktól, akiket az egyik lembergi piacon vett őrizetbe a rendőrség. A három fiatal nő által a Nagyszőlősi járásban tövestül szedett tavaszhírnökök nagy részét egy gyermekkórház virágoskertjében ültették el. A természet dézsmálóit 340 és 510 hrivnya pénzbírsággal büntették, és hamarosan a bíróság előtt is felelniük kell.

Felgyújtotta áldozatai házát

Huszonnyolc éves kárpátaljai férfit gyanúsít a rendőrség egy bergyanszki házaspár lemészárlásával. A bűnelkövetőt a városból való menekülésekor fogták el. Kihallgatása során elmondta, vendégségben volt a házaspárnál és rengeteget ittak. Poharazgatás közben összevesztek és a háziak rátámadtak. Ő védekezésül kést ragadott és leszúrta a házaspárt. Elmenőben felgyújtotta a házat, remélve, sikerül eltüntetni a nyomokat.

Lopott volt a Volga

Éveken át lopott személygépkocsin közlekedett az a huszonhét éves técsői férfi, akit a napokban egy közlekedési szabálysértés miatt állítottak meg a rendőrök. Az illető Volgájának adatait átfuttatták a számítógép adatbázisán. Kiderült, hogy az autót Oroszországban lopták el és évek óta keresik.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó