2010. március 13., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 38. (901.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
"Született Feleségek" Tiszabökényben

A tiszabökényi hölgyek gondoltak egy nagyot. Aktív szerepet kívántak vállalni településük életében, ezért egyletet alakítottak. Az összejöveteleken, minden hét szombatján, szórakoztató, de egyben komoly beszélgetések zajlanak a rendezvényeiken.

A két hónapja alakult társulás több kezdeményezés ötletgazdája és támogatója, amelyek közül a legsikeresebbek és legígéretesebbek a gyermekek felkarolására irányuló programok. Összejöveteleik színhelye a helyi könyvtár, ahol az elmúlt hetekben példamutatóan felpezsdült az élet. A tiszabökényi művelődési házban a Született Feleségek Nőegylet és a Pro Pátria Magyarságért Civilszervezet koordinálása, felügyelete alatt tányérfestő szakkör működik, emellett pedig ukrán nyelvi tanfolyam és néptáncoktatás zajlik. Szakemberek támogatásával lassan megvalósul mindazok álma, akik szeretnék, hogy ebben a több mint 2000 lakosú faluban a fiatalok ne kallódjanak el, hanem kibontakoztathassák tehetségüket. A lehetőségekről és tervekről a könyvtár falán elhelyezett faliújságon keresztül tájékozódhat bárki.

Nyikolajev Irén, Fóris Ibolya és Szirmai Natália – szívükön viselve a tiszabökényi közösség sorsát – hétről hétre bizonyítják, hogy csak rajtunk áll, mennyit adunk tovább őseink kultúrájából, és mennyire készülünk fel a mindennapos megmérettetésekre. Dumas nem tévedett, amikor regényében az "egy mindenkiért, mindenki egyért" elvet hangsúlyozta, mert ez a túlélés eszköze lehet bármilyen csoportosulás számára.

A programokra visszatérve, a Született Feleségek Nőegylet, a Pro Pátria Magyarságért Civilszervezet és a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület szervezésében március 15-én, a tiszabökényi temetőben Fóris István honvéd sírjánál a tiszaháti települések emlékünnepséget tartanak.

Kép és szöveg: Bodnár Diána

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó