2010. március 11., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 36.-37. (899.-900.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hír-tár
Szeminárium a betegellátásról

Kétnapos szeminárium keretében a palliatív (tünetenyhítő) beteggondozás fejlesztésének szervezési és gyakorlati kérdéseiről értekeznek Ungváron ukrajnai és magyarországi egészségügyi szakemberek, szociális munkások, a társadalmi és vallási szervezetek képviselői. A résztvevők a hospice központok működtetéséről is tapasztalatot cserélnek. A kérdés aktualitását jelzi, hogy Ukrajna-szerte évente félmillióan, megyénkben több mint huszonhatezren szorulnak ilyen gondozásra.

Végleges csőd

A Kárpátaljai Megyei Gazdasági Bíróság hivatalosan is kihirdette a Zakarpatpolimetali Kft., azaz a Beregszász mellett egykoron üzemelő Nagymuzsalyi Aranybánya csődjét. Az indoklás szerint azért, mert a 6,33 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Resources Company nem teljesítette az alapszabályzatban rögzített kötelezettségeit. Ám ez csak csepp a tengerben ahhoz képest, hogy a termeléskiesés miatt a társaság vesztesége évente megközelítette a húszmillió hrivnyát.

Magyar ajándék a vízügyiseknek

Az ukrán–magyar jószomszédi kapcsolatok jegyében jutott korszerű munkagéphez a megyei vízgazdálkodási főosztály ungvári járási vállalata. A magyarországi Hidrot vállalat szakemberei hozták el és állították üzembe azt a traktort, mely felszereltsége révén nagy segítséget nyújt a csatornák, vízelvezető árkok tisztításában, a sáncpartok, útszélek gaztalanításában.

Felrobbant a Skoda

Hatalmas detonáció rázta meg Ungváron a megyei könyvtár környékét. Egy parkolóban álló Skoda Fabia robbant fel. Az autó pillanatok alatt lángba borult. A tűzoltók percek alatt a helyszínen voltak, de a gépjárművet nem sikerült megmenteni. A robbanás és a tűz okát szakértők vizsgálják. Az előzetes vélemény szerint nem zárható ki a szándékosság.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó