2010. március 11., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 36.-37. (899.-900.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Tehermentesített teherforgalom

Egy év alatt több mint húsz százalékkal csökkent Kárpátalján a teherfuvarozás. A személyszállítás esetében sem sokkal kedvezőbb a kép, a recesszió itt is keményen tetten érhető. Tavaly valamivel több mint hatvanötmillió utast szállítottak a megye különböző közlekedési cégei, ami 13,3 százalékkal marad alatta a 2008-as mutatóknak.

– Az csak gyenge kifogás, hogy a közlekedési eszközök rossz állapota miatt csökkent az utasforgalom – magyarázza a jelenséget Volodimir Kozun, az Ungvári 12107-es számú Személyforgalmi Vállalat vezetője. – Valójában az általános pénztelenség, illetve az áremelések az okai mindennek. A vidéki lakosság egyre jobban meggondolja, mikor és hányszor üljön járműre egy héten, mert mind nehezebben jön ki a járandóságából. Mi viszont, ha gazdaságosan akarunk működni, kénytelenek vagyunk árat emelni, mert szinte havonta drágul az üzemanyag, csapnivaló az alkatrész-ellátottság.

Négykerekű járművet – autóbuszt, iránytaxit és kisebb utasterű közlekedési eszközt – mintegy ötvenhétmillióan vettek igénybe az elmúlt évben, ami 13,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban volt.

Kárpátalján jelenleg huszonhét személyszállítással foglalkozó bejegyzett céget tartanak nyilván. Ezek tavaly közel tízmillió embert szállítottak, ami szintén kevesebb, mégpedig tizenhat és fél százalékkal az azt megelőző évinél. További negatívum, hogy a természetes személyek is tizenhárom százalékkal kevesebb utast – összesen negyvenhétmilliót – szállítottak az elmúlt évben, mint 2008-ban. A jogi és természetes személyek aránya egyébként 17,4:82,6 százalék. Az utasok túlnyomó többségét a megyeszékhely közlekedési vállalkozói fuvarozták.

Az állami vasút szolgáltatásait lényegesen kevesebben vették igénybe Kárpátalján az elmúlt évben, mint 2008-ban. Az utazók száma csak alig valamivel haladta meg a nyolcmilliót, ami közel tizenegy százalékos visszaesést jelent. A vasúti személyszállítás részaránya a megye személyforgalmában mindössze 12,7 százalék.

– Évek óta megfigyelhető tendencia, hogy a tömegközlekedés Kárpátalján is, mint a világon mindenütt, egyre inkább magánkézbe kerül – folytatta a kialakult helyzet elemzését Volodimir Kozun. – A magyarázat pofonegyszerű: sokkal mozgékonyabbak, rugalmasabbak, mint az állami vállalatok. Még a törvényes kereteken belül is sokkal eredményesebben működnek, mint a nagyvállalatok, hogy a kiskapukról és a különböző trükkökről most ne is tegyek említést.

A megyei teherforgalomnál találjuk az egyetlen pozitívumot, ám ez is csak viszonylagos, hiszen még így sem éri el a tervezettet. Ami biztatónak mondható, az összteljesítmény az évkezdeti 53,6-ről 84,5 százalékra emelkedett.

A többi számadat viszont egytől egyig csökkenésről tanúskodik. A vasúti teherforgalom például 40,9 százalékkal esett vissza egyetlen év alatt, és még másfél millió tonnát sem tett ki 2009-ben Kárpátalján a szállított terhek összessége. Ha korábban a nyersanyagszállítás képezte a vasúti fuvarozás túlnyomó hányadát, most a különböző építőanyagok forgalma, amelyek részaránya tavaly 46,5 százalék volt.

A megyében jelenleg kilencvenöt áruszállító vállalatot tartanak számon, amelyek tavaly valamivel több mint egymillió tonna rakományt fuvaroztak, ami 4,4 százalékkal maradt alatta az egy évvel korábbi mutatóknak. A teherforgalom közel kétharmadát a munkácsi és a munkácsi járási cégek bonyolították le.

Nigriny Szabolcs

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó