2010. március 6., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 35. (898.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A Beregvidéki FC a Téli Kupa győztese

Télvíz idején sem állt meg az élet vidékünk labdarúgó- pályáin. Hetekkel ezelőtt tizenkét csapat részvételével rajtolt a megyei Téli Kupa. A vasárnapi viski döntőben a furcsa véletlenek összejátszása eredményeként a Nagyszőlősi FC már zsinórban harmadszor szállt ringbe a kupáért az újdonsült megyei bajnok Beregvidéki FC-vel.

Hosszú évek után 2007-ben indult újra a megyei és járási éllovas csapatok szezon eleji sorozata. Az elmúlt három évben zsinórban a Latorca-parti város gárdája hódította el a kupát, kétszer a nagyszőlősi gárda ellen vívták a döntőt. Az ugocsaiak ismét a fináléig meneteltek.

Igazi focicsemegébe kóstolhattak bele vasárnap azok a drukkerek, akik kilátogattak a fináléra, hiszen a viski stadion gyepére két igen elszánt csapat futott ki. A közel ezer futballrajongó végül is egy jó iramú és igen kemény mérkőzést izgulhatott végig. A kezdeti tapogatózás ezúttal elmaradt, kemény, olykor durva játék jellemezte a találkozót. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a 14. percben Szerhij Szergejevet csak szabálytalanul tudták szerelni a tizenhatoson belül. A büntetőt Igor Kolopács értékesítette., aki a 65. percben duplázott és ezzel beállította a 2–0-ás végeredményt. A döntő legjobb játékosának is őt választották. A bajnoki cím megszerzése után így a Téli Kupa serlege is a Vérke-parti gárdához került.

– Bár nem sikerült a saját játékunkat játszani, ám két gólt így is szereztünk. A serleg elhódítását tűztük ki célul, ezt pedig teljesítettük. Egyre jobb formában van a gárda, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy sorozatban öt mérkőzésen 13 gólt rúgtunk és csak egyet kaptunk, azt is büntetőből. Most a hétvégén rajtoló megyei kupasorozatra és a bajnoki rajtra történő felkészülés a legfontosabb, a címvédés az elsődleges cél – nyilatkozta lapunknak Nagy Róbert, a Beregvidéki FC vezetőedzője.

Sz. S.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó