2010. március 6., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 35. (898.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hiányos mezőnnyel indul a Forma-1

Vége a Formula-1-rajongók számára ínséges téli időszaknak, jövő hétvégén a Bahreini Nagydíjjal útjára indul a világbajnoki sorozat 61. idénye. Sok a változás a tavalyi évhez képest, jósolni még a szokásosnál is nehezebb, így ismét garantáltak az izgalmak.

Eljött a tettek ideje, nincs tovább trükközés, ködösítés, ami a teszteléseket jellemezte januárban és februárban: március 12–14-én, azaz jövő hétvégén a Bahreini Nagydíjjal végre elkezdődik a 2010-es Formula-1-es idény, mely november 14-én finisel.

Noha a Jenson Button és a Brawn GP tündérmesébe illő diadalát hozó tavalyi szezon alig négy hónapja feje¬ződött be Abu-Dza¬bi¬ban, a száguldó cirkuszban számos változás ment végbe. Távozott a sportágból a BMW és a Toyota, helyüket újonc és utódcsapatok vették át. Nagy volt a mozgás pilótafronton, új szabályok is bevezetésre kerültek. S bár a gazdasági világválság egyre inkább érezteti hatását az autósport csúcsosztályában, a világbajnokság továbbra is él, még ha nem is virul.

Bahrein sivatagi versenypályája 2006 után ad otthont ismét a világbajnokság nyitányának, ezt követően a versenyzők további 18 futamon csaphatnak össze egymással: ennyire zsúfolt eddig csak egyszer, 2005-ben volt a versenynaptár. Míg tavalyelőtt Szingapúr és Valencia, tavaly pedig Abu-Dzabi került debütáns helyszínként a repertoárba, addig idén Korea kap bemutatkozási lehetőséget: az 5621 méter hosszú pályát jelenleg is építik Yeongam tartományban.

Kanada a tavalyi szünet után újra fogadhatja az F1-es mezőnyt, míg a Brit Nagydíjat hosszas huzavona után mégsem Doningtonban, hanem továbbra is Silverstone-ban, a sportág első összecsapásának otthont adó ring "Arena" nyomvonalán rendezik. Fontos változás az is, hogy kivonulásával párhuzamosan a Toyota a futamrendezést is lemondta, így a Japán Nagydíj helyszíne nem a Fuji Speedway, hanem Suzuka lesz.

A csapatok január elején láttak neki a felkészülésnek, a tesztkorlátozásról szóló egyezmény értelmében négy kollektív gyakorlásra került sor. Valenciában kezdtek, majd két teszt erejéig az esős Jerezbe költöztek, s végül Barcelonában zárták a programot.

Mivel a legfontosabb idei szabályváltozás, a tankolások betiltása miatt az autók üzemanyagtankja nagyobb lett, szélesebb palettán variálhatnak a benzinmennyiséggel. Így a teszteredményekből még a szokásosnál is nehezebb következtetéseket levonni, az viszont már most tisztán látszik, hogy idén egyetlen csapat sem kezd majd olyan jelentős előnnyel, mint tette azt tavaly a Brawn GP. A tankolások eltörlésével felértékelődik a kerékcserék gyorsasága, ám az FIA elejét vette a kiskapuzásnak, és mindenféle gépesített emelőszerkezet használatát megtiltotta a szerelőgárdák számára.

Szintén a kerekekhez kapcsolódik, hogy a csapatok javaslatának engedve a szövetség a szabályzatban rögzítette, hogy a kvalifikáció 10 legjobbjának, vagyis a Q3 résztvevőinek másnap ugyanazzal a gumival kell megkezdeniük a versenyt, amellyel legjobb idejüket megfutották az időmérő edzésen.

Lényeges változás lesz az elmúlt évekhez képest a pontszámítási rendszer is. Az eddig megszokott 10-8-6-5-4-3-2-1-es elosztást a 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1-es verzió váltja, vagyis a győzelem felértékelődik, és a kilencedik, tizedik pozíció is pontot ér.

A 19 futamos szezon alatt egy pilóta idén is nyolc motort használhat el. A kilencedik használatáért tízhelyes rajtbüntetés jár. Ha valaki annyira szerencsétlen hétvégét fog ki, hogy a nyolcon felül egy hétvége alatt kétszer is motort kell cserélnie, akkor az adott futamon és az azt követőn is 10 helyet hozzáadnak majd a rajthelyezéséhez, tehát nem egy hétvége alatt törleszti le mindkét büntetést.

A pilótáknak a felvezető körön is érdemes lesz odafigyelniük, ugyanis ha elvesztik rajtpozíciójukat, és azt nem tudják visszaszerezni az első safety car vonal (a pálya azon pontján kerül felfestésre, amelytől kezdve a bokszba igyekvő versenyautók megelőzhetik a pályán maradó biztonsági autót) érintése előtt, akkor már csak a bokszutcából rajtolhatnak el.

Szinte biztos, hogy ezúttal nyitottabb lesz a bajnoki küzdelem, az előjelek alapján legalább négy csapatnak, a Ferrarinak, a McLarennek, a Red Bullnak és a Brawn GP alapjain életre hívott Mercedes GP-nek lehet érdemi esélye a futamgyőzelmekre és a bajnoki címre. Utóbbi együttes színre lépése igazi csemegének ígérkezik: a csillagos márka másfél évtizeden át a McLaren exkluzív partnere volt, saját csapattal 1955 óta először képviseltetik magukat az F1-ben, ráadásul nem kisebb nevet ültetnek az egyik Ezüstnyíl volánja mögé, mint a három év után visszatérő hétszeres világbajnok Micha¬el Schumachert.

Akadnak olyanok is, akik korábban oszlopos tagjai voltak a versenyzői mezőnynek, az idei évre viszont nem jutottak volánhoz. A hiányzók listáján a legnagyobb név a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen, akit a tervezettnél egy évvel korábban váltott fel Fer¬nando Alonso a Ferrarinál, s mivel a McLarennel nem tudott megállapodni, inkább a rali-vb-t választotta, ahol a Citroen juniorcsapatának tagjaként versenyez. Gian¬carlo Fisichella másfél, Nick Heidfeld pedig egy évtized után nem lesz ott az évadnyitó rajtrácsán: előbbi – miután tavaly, idény közben váltott csapatot – a Ferrarinál, utóbbi a Mercedesnél vállalt tesztpilótai státust.

Újonc együttesként érkezik a Lotus, a Virgin Racing és a Hispania Racing F1, változatlan névvel, de a bajor márka támogatása nélkül indul a BMW-Sauber, míg a USF1 elnevezésű amerikai kezdeményezés hosszas kálváriája kudarccal végződött. A Charlotte-i csapat helyét a sportág történetének első szerb alakulata, a Stefan GP akarta átvenni, amely a Toyota idei csomagjával, a japán márka támogatásával, valamint Kazuki Nakaji¬mával és az 1997-es világbajnokkal, Jacques Ville¬neuve-vel vágott volna neki a küzdelmeknek.

Az FIA az utolsó pillanatokig kivárt, sokadszorra is nemet mondott az ötletgazda Zoran Stefanovicsnak, így biztossá vált, hogy 24 autó alkotja az idei mezőnyt. Ezzel együtt kimarad Villeneuve is, pedig a kanadai visszatérésével öt világbajnok lehetett volna a mezőnyben.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó