2010. március 6., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 35. (898.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Tiszaújlaki kettős gyilkosság
Megvan a harmadik tolvaj

Mint arról már beszámoltunk e hasábokon, V. József tiszaújlaki vállalkozó saját tulajdonának védelmezése közben lelőtt két embert. A harmadik tettestárs elmenekült. A hatvanhat éves férfit kettős gyilkosság elkövetésének alapos gyanújával letartóztatták. Az esettel kapcsolatban a rendőrség néhány új fejleményt hozott nyilvánosságra.

A bűncselekmény éjszakáján, mondta Jaroszlav Terek, a Nagyszőlősi Járási Rendőrkapitányság főnyomozója, a huszonnégy éves királyházi Vaszil és a harmincéves verőcei Volodimir életét vesztette. Bűntársaikkal több lopást is elkövettek, a rendőrök egy korábbi alkalommal már lefülelték őket.

A lövöldözés helyszínéről elmenekült és azóta letartóztatott nagyszőlősi Mikola beismerő vallomásában elmondta, hogy januárban felkereste őt Mihajlo, az egyik későbbi áldozat, hogy van egy jó buli. Beült annak Ford mikrobuszába, és Királyházán további három cimborájuk csatlakozott hozzájuk. Feltörték a Tiszaújlak közelében vakvágányon veszteglő vasúti hűtővagonokat és kiszerelték az alumínium padlórácsot. A zsákmányt berakodták az autóba és elszállították a bandavezér verőcei házához.

A színesfémet jó áron értékesítették. A sikeren felbuzdulva néhány nap múlva visszatértek a helyszínre. Ezúttal is alaposan megrakodták gépkocsijukat lopott színesfémmel. Harmadik alkalommal hárman látogatták meg az addigra már jócskán kifosztott vasúti kocsikat, s a réz radiátorok leszereléséhez láttak hozzá. A tolvajokat azonban meglepte a tulajdonos, akire rátámadtak. Az viszont pisztolyt rántott és rájuk lőtt. Ketten nem élték túl a lopást.

A főnyomozó elmondása szerint a tolvajbanda letartóztatott tagjaira éppúgy börtön vár, mint a két életet kioltó vállalkozóra. Utóbbinak kettős emberölésért és tiltott fegyverviselésért kell felelni a bíróság előtt. Tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó