2010. március 6., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 35. (898.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Sötét Percek
Lefejezte asszonyát

Sokkoló kép tárult a nagyszőlősi rendőrök elé, amikor lakossági bejelentés nyomán kiszálltak egy tiszaújhelyi családi házba. A családfő az asztalnál ült és szalonnát falatozott, a padlón pedig jókora vértócsa közepén feküdt felesége fej nélküli teste. A férfi a világ legtermészetesebb dolgaként közölte, hogy megölte, majd lefejezte az asszonyt. A rendőrök elé tette a gyilkossághoz használt kést és megmutatta, hol ásta el a fejet. A férfit elmeorvosi megfigyelés alá helyezték. Korábban huzamosabb ideig állt pszichiátriai kezelés alatt. A tragédiát megelőzően már furán viselkedett.

Munkahelyről az intenzív osztályra

Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba az egyik munkácsi éjszakai szórakozóhely alkalmazottját. Az ötvenhét éves asszonyt a nappali műszakba érkező váltótárs eszméletlenül találta. Az orvosok súlyos fejsérüléseket diagnosztizáltak nála. Az egyelőre ismeretlen éjszakai támadók nemcsak az alkalmazottat bántalmazták, a szórakozóhely berendezését is szétverték.

Megcsapolták a vezetéket

A Perecsenyi járásban ismeretlenek megcsapolták azt az olajvezetéket, melynek meghibásodása egy éve Csontoson okozott nagy bajt. Ezúttal Bercsényifalva (Dubrinics) térségében fúrták át a vezetéket és szereltek fel csapszerkezetet. A nyomozók megtalálták a gumitömlőt is, melyen át elvezették a lopott kőolajat. A csövet követve egy korábban favágók által használt erdei lakhoz jutottak. Ott azonban nem találtak senkit. A szakemberek szerint az illegális csapszerkezet bármikor felmondhatta a szolgálatot, ami újabb környezetszennyezést eredményezett volna.

Eljárás a diákverő tanár ellen

Az ungvári ügyészség bűnvádi eljárást indított J. G. ellen, akit egy tanuló brutális bántalmazásával gyanúsítanak. Az incidens az egyik középiskolában ukrán nyelvórán történt. A tanár tizennégy éves tanítványát az osztály előtt ököllel arcon vágta. A kislány feldagadt arccal az osztályfőnökhöz rohant, aki értesítette a rendőrséget. J. G.-nek nem ez volt az első hasonló incidense. Korábban több iskolából is összeférhetetlen magatartása miatt bocsátották el. Jelenlegi munkahelyén szintén többször került összetűzésbe kollégáival, de eddig megtűrték maguk között. Ezúttal azonban nemcsak az állását veszítheti el, a BTK 125. cikkelyébe ütköző bűncselekmény alapos gyanújával bíróság előtt is felelnie kell tettéért.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó