2010. március 4., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 33.-34. (896.-897.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
A fekete szemű emberek inváziója

Sok embernek van sötét szeme. Ez önmagában még nem jelent semmit. Előfordul, hogy valakinek annyira sötétbarna vagy sötétkék a szeme, hogy egy bizonyos szögből nézve egészen feketének tűnik. Ám akikről most szó lesz, teljesen más értelemben sötét szeműek. Állítólag nemcsak az íriszük fekete, hanem az egész szemük. Akik találkoztak már ilyen emberekkel, úgy érezték, jobb, ha messzire elkerülik őket. A szem feketeségének észrevétele lehet pontatlan megfigyelés eredménye is, de a legszembetűnőbb ezen személyek szokatlan, furcsa viselkedése.

Chris és férje a michigani I-75-ös úton utazott. Majd hirtelen úgy döntöttek, megállnak egy rövid pihenőre. Amikor Chris kijött a női mosdóból, szembejött vele egy vékony, sötéthajú nő. Az asszonyt félelem kerítette hatalmába, amikor ránézett, mert nem voltak pupillái, feketeség borította az egész szemét. A tekintete üres volt, mintha semmiféle érzelem nem lenne benne, inkább hűvösnek és ridegnek tűnt, mesélte később Chris, aki szinte futva menekült a nő közeléből. Az az érzés kerítette hatalmába, hogy nem is emberrel találkozott. Inkább egy felsőbbrendű ragadozó lény-nyel, mely zsákmányra vár.

Ugyanilyen jelzőkkel illették azok is e furcsa embereket, akik már találkoztak velük. Ám mi van akkor, ha csak egy eltúlzott pszichológiai reakcióról van szó, amely válasz egy olyan szokatlan kinézetre, ami egyébként normális?

Tee 48 éves és apartmanház-tulajdonos Portlandben, Oregon államban. Húsz éves pályafutása alatt rengeteg emberrel találkozott, ám volt egy eset, amelyet soha nem tud elfelejteni. Egy nap fiatal fiú állt az apartman ajtajában. A 17–18 év körüli fiú szobát keresett és riadtnak tűnt. Az öltözködésében nem volt semmi szokatlan, annál inkább a szemében. A férfit kiverte a hideg veríték, remegni kezdett. Képtelen volt a szemébe nézni, úgy érezte, mindjárt meghal. Koromfekete szeme volt. A tulajdonos gyorsan elküldte a fiút, és szinte megkönnyebbült, amikor becsukódott mögötte az ajtó.

Missy sohasem fogja elfelejteni érdekes találkozását, ami akkor esett meg vele, amikor egy hideg, őszi napon Starbucksban leparkolt egy bár előtt, hogy megigyon egy forró kávét. Amikor fizetni készült és elővette a pénztárcáját, megfordult, mert úgy érezte, valaki figyeli őt. Egy férfi állt mögötte. Szeme a feketénél is feketébb volt, és valami sötét titokzatosság vette körül, mintha csak maga a gonosz lenne. Ahogy ránézett, azt érezte, nem emberi lélek lakozik abban a testben.

Sokan úgy vélik, eltúlzott beszámolókról van szó, és bizonyára van rájuk racionális magyarázat: erősen kitágult pupilla, mely teljesen elfedi az íriszt; némely gyógyszer szedése, agysérülés, szemcseppek használatának mellékhatása. Akik viszont találkoztak ezekkel az emberekkel, kitartanak állításuk mellett: nem földi lények voltak.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó