2010. március 4., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 33.-34. (896.-897.) szám
CímlapHírekMagunkrólLinkekHirdetésArchívum • Élet-Jel 2009: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 Főszerkesztő
Hír-tár
Ingyenes lesz a szlovák vízum

Rövidesen térítésmentes vízummal utazhatunk Szlovákiába. Az Ukrán Külügyminisztérium sajtószolgálatának tájékoztatója szerint a visegrádi négyek és a balti államok külügyminisztereinek budapesti találkozóján folytatott kétoldalú megbeszélések eredményeként született döntés értelmében az ukrán állampolgároknak nem kell majd fizetniük a hosszú lejáratú beutazási engedélyekért.

Szövetségbe tömörülnek

Az országos szövetség megalakulását követően Ungváron is szervezetbe tömörülnek azok a becsapott bankbetét-tulajdonosok, akiknek a rendszerváltás idején odaveszett a megtakarított pénzük. Értesülésünk szerint az alakuló gyűlést március tizedikén tervezik megrendezni. Érdeklődni munkaidőben a 61-41-60 telefonszámon lehet.

Mikrobusz a lánglovagoknak

Öt éve alakult meg a munkácsi járási Dercenben az önkéntes tűzoltóegyesület. Az eltelt időszakban több mint száz esetben segítettek a bajbajutottakon, fejtette ki Zsukovszky Miklós esperes, a tűzoltóság parancsnoka annak apropóján, hogy a szerveződés a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztálya jóvoltából egy mikrobuszhoz jutott. A gépjárművet Nagy Béla főgondnok adta át, kifejezve elismerését a helyi önkénteseknek.

Kitüntették az év sikerkovácsait

A megyeszékhelyen immáron nyolcadik alkalommal került sor az év legsikeresebb vállalatainak, intézményeinek és személyeinek kitüntetésre. 2009 legjobbjai között találjuk az Ungvári Gázközlőműgyár Rt.-t, a Privatbank megyei kirendeltségét, a Munkácsi Megyei Gyermekkórházat, az Ungvári Vár éttermet és annak tulajdonosát, Margarita Moscsak vállalkozót, akinek egy másik projektje, az ungvári várban tavaly kialakított korhű borkóstoló terme is nyert a saját kategóriájában.

Kormányfő kerestetik

Viktor Juscsenkóból jó kormányfő válhatna – jelentette ki az 5-ös csatorna egyik műsorában Hanna German.

Az elnöki hivatal helyettes vezetője szerint a miniszterelnöki poszt esetében nem a pártállás, hanem a szaktudás, a szervezőkészség a meghatározó. Megjegyzendő, korábban Juscsenko úgy nyilatkozott, hogy nem érdekli a kormányfői bársonyszék.

Janukovics érvénytelenítette

Az államfő érvénytelenítette elődje azon döntését, melynek alapján Leonyid Csernoveckij tagja lett a Legfelső Igazságügyi Tanácsnak.

Az erről szóló rendeletben Viktor Janukovics visszaállította e tisztségébe Sztepan Havrist. A Korreszpongyent kommentárjában a kijevi polgármester korábbi kinevezését rossz viccnek minősíti.

Minden jog fenntartva © 2009 Kárpáti Igaz Szó